Μια βόλτα με σκάφος με γυάλινο πάτο ανέδειξε την κατάσταση στο βυθό του Ενετικού Λιμανιού- Αιχμές και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί

Σκουπίδια, λαστιχα, μπαταρίες αυτοκινήτου, μπουκάλια και κάθε λογής αντικείμενο βρίσκεται στον πάτο του Ενετικού Λιμανιού στα Χανιά, που φυσικά δεν κατέληξαν μόνα τους εκεί πέρα αλλά το ανθρώπινο χέρι τα οδήγησε.

Μάλιστα το θέαμα αυτό το αντικρίζουν καθημερινά οι δεκάδες ή και εκατοντάδες τουρίστες που κάνουν βολτα με ανάλογα πλοιάρια και όπως μας λένε οι επιχειρηματιες του κλάδου τα σχόλια είναι σαφώς αρνητικά, καθώς δείχνει οτι δεν σεβόμαστε καθόλου το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και δη το σήμα κατατεθέν του τουρισμού στα Χανιά που δεν είναι άλλο από το Ενετικό Λιμάνι.

“Ωραία” εικόνα βλέπουν οι τουρίστες, μια χελώνα να κολυμπά μέσα στα σκουπίδια

Η βολτα για να αναδειχτεί το πρόβλημα έγινε σήμερα το πρωί με το ημιυποβρυχιο Sea Adventures και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Βυθού και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι.

Έκκληση να κρατήσουμε καθαρό το βυθό κάνει ο Πρώην Προεδρος του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Μανωλης Μπαρμποπουλος 

Ο βυθός πλέον με τα διάφορα μέσα που να χρησιμοποιούνται είναι ανοιχτός σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς, πρέπει να το φροντίσουμε ιδιαίτερα επειδή έτσι πρέπει να είναι. Βέβαια δεν βλέπουμε μόνο άσχημα πράγματα αλλά και όμορφα και αυτό μας βάζει μπροστά σε ευθύνες και γιαυτο πρέπει αυτός ο χώρος να είναι ένα στολίδι. Η ιστορία του λιμανιού μας δεν αξίζει αυτή την εικόνα. Το σκάφος μας είναι στην διάθεση όλων να πραγματοποιήσει έρευνες ενώ επιθυμία μας είναι να κάνουμε το χρέος μας.  

Ο πρόεδρος του συλλόφου “Φίλων του Βυθού”, άφησε αιχμές για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι αναφέροντας ότι και αυτοί είναι άμεσοι υπεύθυνοι για τα χάλια του βυθού.

Ο σύλλογος μας σταμάτησε να κάνει καθαρισμούς στο Παλιό Λιμάνι καθώς το μήνυμα μας απλώς δεν περνούσε. Τον ένα χρόνο καθαρίζαμε το λιμάνι και τα σκουπίδια ήταν ακόμα περισσότερα τον επόμενο. Την ευθύνη την έχουν όσοι δραστηριοποιούνται εδώ, με τους καταστηματάρχες να μην προσέχουν καθόλου ενώ κανείς από αυτούς δεν έχει δείξει ευαισθησία όταν γεμίσουν οι κάδοι να πάνε να τους αδειάσουν. 

Εμείς σαν φίλοι του βυθού θα αρχίσουμε να καθαρίζουμε το λιμάνι εάν το λιμενικό ταμείο, το λιμεναρχείο, ο σύλλογος καταστηματαρχών πάρουν κάποια μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση. Τότε θα έρθουμε να καθαρίσουμε το λιμάνι και από εκεί και πέρα ας αναλογιστεί κανείς την πορεία του.

Την τελευταία φορά βγάλαμε δέκα μπαταρίες από τον βυθό που σίγουρα δεν τις έφερε το κύμα.

Αυτό πάντως που λέει ο κ.Καραβαράκης αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook