Οι 8 τολμηροί ποδηλάτες  του Spin the Wheel  έφυγαν χθες για Αφρική – 4 απο αυτούς, ταξίδεψαν από Κρήτη για Πειραιά

Οι 8 τολμηροί ποδηλάτες  του Spin the Wheel  έφυγαν χθες για Αφρική. 4 απο αυτούς, ταξίδεψαν από Κρήτη για Πειραιά, και συνάντησαν τους υπόλοιπους στην Αθήνα. Χαμογελαστοί κι εξοπλισμένοι με πολλές αποσκευές, μεταξύ των οποίων και τα ποδήλατά τους, πέταξαν ήδη από Αθήνα για Κάιρο κι από κει το ταξίδι συνεχίζεται για Λιλόνγκουε, την πρωτεύουσα  του Μαλάουι, της «τυχερής» χώρας που θα υποδεχτεί τους μικρούς ήρωες.

Το όνειρο κι η πρόκληση ξεκίνησε γι’ αυτά τα παιδιά και μαζί μ’ αυτούς και η δική μας ομαδική δουλειά παίρνει σάρκα και οστά. Οι χορηγίες μετατρέπονται σε γραφική ύλη για 4500 παιδιά και ο τροχός γυρνάει ήδη νοητά λίγες ώρες πριν τα πόδια των ποδηλατών  ξεκινήσουν να γράφουν  χιλιόμετρα στα κοντέρ των ποδηλάτων τους  για να εκτελέσουν το σχέδιο. Οι αμέτρητες ώρες που αφιέρωσαν πολλοί ενεργοί εθελοντές για την οργάνωση των γιορτών και των εκδηλώσεων του συλλόγου, η ενέργεια και η αγάπη που όλοι επενδύσαμε για να στηρίξουμε αυτό το όνειρο, μοιάζουν πια παρελθόν. Περνάμε στην υλοποίηση, στη δράση, στο πιο δύσκολο αλλά και το κομμάτι αυτό της προσπάθειας απ’ το οποίο αντλούμε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. 

Η δράση είναι αυτή που μας δίνει την πραγματική εμπειρία, είναι αυτή που μας κάνει πλουσιότερους και πιο δυνατούς. Αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει στην ελευθερία ή τουλάχιστον στο κυνήγι της, σε μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και σε μια συνάντηση με τα όρια  και τους φόβους μας.

Καλό ταξίδι Spin the wheel! Απολαύστε το ταξίδι και δείξτε μας πως όλα είναι εφικτά. Διαλύστε κάποια στερεότυπα κι αφήστε μας να δούμε με τα μάτια σας την Αφρική. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποια διαφορετική αλήθεια θα καραδοκεί. Φωτίστε την κι απλά γυρίστε τον τροχό. Είμαστε μαζί σας!

Spin the Wheel – Ποδήλατο με Νόημα

Είμαστε μια ομάδα 60 εθελοντών και 10 από εμάς ποδηλατοδρομούμε 750 χιλιόμετρα τον Ιούλιο του ’17 στην Αφρική. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε γραφική ύλη σε 4.500 μαθητές σε 15 σχολεία στο Μαλάουι και στην Τανζανία. Στα συγκεκριμένα μέρη οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μεταξύ των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροί μαθητές είναι η έλλειψη στοιχειωδών πόρων, με αποτέλεσμα να μοιράζονται ένα μολύβι ανά πέντε μαθητές, κάτι που καθιστά απαγορευτική την εκπαίδευση τους.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την ομάδα του “Spin the Wheel”, με στόχο τη συλλογή και μεταφορά γραφικής ύλης στους μαθητές αυτούς για να έχουν μια ευκαιρία στη μάθηση και στη ζωή τους. Είμαστε υπό την αιγίδα της ΑNIKE Foundation, μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση στην Αφρική, η οποία διαμεσολαβεί για την επικοινωνία μας με τους τοπικούς φορείς και προβάλλει τις εξελίξεις της δράσης μας στην Αμερική.

Ως σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων προβολής και ευαισθητοποίησης για το σκοπό μας, κινητοποιώντας τους συνανθρώπους μας να συνεισφέρουν και να συμμετάσχουν στο έργο μας ώστε να παρέχουμε την ευκαιρία για καλύτερο μέλλον σε χιλιάδες μικρά παιδιά. Ενδεικτικά, έχουμε οργανώσει μαθήματα καταδύσεων, παρουσίαση βιβλίου, σεμινάριο Tricking, ενώ έχουμε εξοπλίσει πολλά καφέ στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις με το κουτί ενίσχυσης του Spin the Wheel. Η κεντρική ιδέα είναι ότι ακόμα και η πιο μικρή προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά, αφού με ένα ευρώ αγοράζεται η γραφική ύλη ενός μαθητή στην Αφρική για ένα ολόκληρο χρόνο.

Ανάμεσα στους χορηγούς μας βρίσκονται η κόκοματ, η τυποκρέτα, τα ταξιδιωτικό γραφείο “Ακτίνα travel” και “Round Travel”, το Gr cycling, καθώς και πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εμπνέονται από τη δράση μας και μας υποστηρίζουν με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Αυτή η ανταπόκριση μας δίνει έμπνευση και δύναμη να συνεχίσουμε και ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την προσφορά τους. Μαζί μπορούμε να δώσουμε σε χιλιάδες μικρά παιδιά να έχουν αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο: δικαίωμα στην εκπαίδευση και ένα τρόπο να βελτιώσουν τις ζωές τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook