Την απαγόρευση εισόδου του στην παλιά ηλεκτρική καταγγέλλει με ανακοίνωσή του επικεφαλής της Ανταρσία στα Χανιά. 

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν του επετράπη η είσοδος στην παλιά ηλεκτρική όπου φιλοξενούνται προσωρινά 114 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά του Ακρωτηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ανταρσία στα Χανιά:

“Πρωτοφανής και απαράδεκτος είναι ο αποκλεισμός του εκπροσώπου της παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά» και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, Σεραφείμ Ρίζου, ο οποίος επιχείρησε να επισκεφθεί τους 114 μετανάστες που κρατούνται στο χώρο της  Παλιάς Ηλεκτρικής προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασή τους.  Ο αποκλεισμός πραγματοποιήθηκε μάλιστα με προφορική εντολή του αστυνομικού διευθυντή Χανίων. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ακόμη χειρότερη εντύπωση όταν μόλις λίγη ώρα πριν είχε επιτραπεί σε επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης να επισκεφθεί το χώρο και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Η αστυνομία στα Χανιά κάνει πολιτικές επιλογές αποφασίζοντας ποιος μπορεί να δει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ποιος όχι. Η αιτία είναι σαφής.  Προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι συνθήκες κράτησης των προσφύγων και των μεταναστών από Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές και Πακιστάν στην Παλιά Ηλεκτρική είναι απαράδεκτες . 

Αντί να τους δοθεί άσυλο και να αφεθούν ελεύθεροι, κρατούνται σε μια εντελώς ακατάλληλη αίθουσα χωρίς κλιματισμό που σε συνθήκες καύσωνα γίνεται ανυπόφορη. Οι ανεμιστήρες, με τους οποίους η δημοτική αρχή προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, είναι εντελώς ανεπαρκής λύση. Οι συνθήκες υγιεινής είναι υποτυπώδεις. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα δεν τους δίνει τη δυνατότητα να βγουν στην αυλή παρά μόνο σε γυναίκες με παιδιά.

Ο προορισμός των περισσοτέρων από αυτούς είναι ο εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που συζητά την αναβάθμιση της βάσης στη Σούδα, διεκδικώντας για τους Έλληνες καπιταλιστές ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο, φυλακίζει τα θύματα αυτών των πολιτικών. 

Την ίδια στιγμή που τα δημόσια  κτήρια δίνονται φιλέτα σε μεγαλοξενοδόχους υπάρχει άρνηση να δοθούν  κτήρια για τη φιλοξενία των φτωχών και των μεταναστών. Ο Δήμαρχος Χανίων αρκείται για μια ακόμη φορά απλώς να  διαπιστώσει την αδυναμία της δημοτικής αρχής μπροστά σε ένα πρόβλημα που μονίμως επαναλαμβάνεται. Αποτελεί απόλυτα δική τους ευθύνη ότι εδώ και τρία σχεδόν χρόνια δεν έχει λειτουργήσει το συμβούλιο ένταξης μεταναστών.  Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος τώρα σε σχέση με το ζήτημα της φιλοξενίας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί. 

Οι 114 πρόσφυγες και μετανάστες που ξεβράστηκαν  στα Χανιά είναι καλοδεχούμενοι. Είναι θύματα των πολέμων,  των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ανείπωτης φτώχειας που έχει επιβληθεί στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής. 

Διεκδικούμε:

• Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι και οι 114 μετανάστες. 
• Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες. 
• Να δοθούν χαρτιά και άδεια παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 
• Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
• Νομιμοποίηση των μεταναστών – ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook