Σε απεργία πείνας προχώρησαν 19 μετανάστες οι οποίοι ήταν μεταξύ των 124 που εντοπίστηκαν ανοιχτά του Ακρωτηρίου της Σούδας

Δεκαεννέα από τους μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά, αρνούνται να σιτιστούν αλλά και να λάβουν τα φάρμακα που χρειάζονται. 

Πρόκειται για άτομα, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά, οι οποιοι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι. Για την προσωρινή τους μάλιστα φιλοξενία έγιναν προσπάθειες και βρέθηκαν προς το παρόν κάποιοι κατάλληλοι και επιπλωμένοι χώροι από ιδιώτες. Ωστόσο οι ίδιοι δεν επιθυμούν να χωριστούν και να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο πηγαίνοντας σε αυτούς τους χώρους. Έτσι  προχώρησαν στην άρνηση της σίτισης. Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ αυτών είναι και παιδιά.

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελευθερία Αλιφιεράκη στο Flashnews.gr:

Έχουμε κάνει όχι μόνο όσα μπορούμε αλλά και αυτά που δεν μπορούμε. Τους έχουμε βρει την ιδανική λυση με την εξεύρεση δυο ιδιωτικών διαμερισμάτων από προσφορά ιδιωτών πολιτών μας, να μεταφερθούν εκεί ώστε να απομακρυνθούν από τον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και να πάνε σε ένα χώρο για καλύτερη διαμονή και δεν το δέχονται.

Αυτή τη στιγμή το έχει δεχτεί μόνο ένας πατέρας με το παιδάκι του. Δεν το δέχονται γιατί θέλουν λένε να μεταφερθούν κάπου όλοι μαζί. Δεν είναι συγγενείς όλοι μεταξύ τους.

Προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πιέσουν καταστάσεις. Όμως ο τρόπος που προσπαθούν είναι απαράδεκτος. Να μην αφήνουν τα παιδιά να φάνε και να μας παρακαλούν τα παιδάκια κρυφά να τους δώσουμε φαΐ; Αν συνεχιστεί αυτό ίσως πρέπει να παρέμβει και ο εισαγγελέας.

Υπάρχει πάντως η πληροφορία ότι η αναστάτωση αυτή προκλήθηκε από τρίτα άτομα που προτρέπουν τους μετανάστες να κάνουν απεργία πείνας και να αρνηθούν την προσωρινή στέγαση στους ιδιωτικούς χώρους που παραχωρήθηκαν, μιλώντας τους για φιλοξενία σε άλλες δημοτικές δομές.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν τρίτα άτομα. Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο και να κάνω υποθέσεις, δεν είναι σωστό. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι από το πρώτο λεπτό που μάθαμε ότι έρχονται, έχουμε κάνει οτιδήποτε ήταν ανθρωπίνως δυνατό, τόνισε η κα Αλιφιεράκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook