Ουδέποτε εμποδίστηκε με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων η είσοδος του Σεραφείμ Ρίζου στην Παλιά Ηλεκτρική, δηλώνει ο Αστυνομικός Διευθυντής ο οποίος τονίζει ότι ούτε καν γνώριζε το περιστατικό

Απάντηση στην καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης Ανταρσία στα Χανιά, Σεραφείμ Ρίζου, για απαγόρευση της εισόδου του στην Παλιά Ηλεκτρική, έστειλε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης

Ουδέποτε εμποδίστηκε με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων η είσοδος του Σεραφείμ Ρίζου στην Παλιά Ηλεκτρική. Όπως αναφέρει σε απάντησή του ο κ. Λιμπινάκης, όχι μόνο δεν γνώριζε καν το περιστατικό, αλλά όλες αυτές τις ημέρες, κανείς θεσμικός και μη, δεν έχει εμποδιστεί από το να επισκεφθεί τους μετανάστες. Μάλιστα, τονίζει ότι έχει ενημέρωσει σχετικά τον κ. Ρίζο τηλεφωνικά.

Ακολουθεί η απάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή, Γιώργου Λιμπινάκη:

“Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Ρίζου περί αποκλεισμού του από τον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, ουδέποτε δόθηκε τέτοια εντολή από τον Αστυνομικό Διευθυντή, ούτε γνώριζε το περιστατικό. Ήταν πιθανόν μια απόφαση του εκτελούντος εκεί υπηρεσία.

Όσοι φορείς, θεσμικοί ή μη πήγαν, επισκέφθηκαν τους μετανάστες χωρίς αποκλεισμό. Όπως και τηλεφωνικά ειπώθηκε στον κ. Ρίζο, όποτε θέλει μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο και για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει ο Διευθυντής είναι στη διάθεσή του για επίλυση, όπως και σε όλους τους άλλους. Οι προσπάθειές μας είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη μεταφορά των μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook