Ανησύχησαν λουόμενοι και περαστικοί όταν είδαν τα μαύρα νερά να χύνονται απο αγωγό

Η θαλάσσια περιοχή με τα βράχια μπροστά απο την βίλα Κούνδουρου και το μνημείο των Αεροπόρων στην πόλη των Χανίων, μπορεί τώρα να μην είναι πολύ δημοφιλής όπως στο παρελθόν που είχε πάρει και την ονομασία “μπάνια”, αλλά και σήμερα αρκετοί Χανιώτες πηγαίνουν εκεί για να δροσιστούν.

Έτσι η εικόνα που αντίκρυσαν ξαφνικά χθες, με μαύρα νερά να ξεχύνονται απο έναν αγωγό και να ρυπαίνουν την θάλασσα, προκάλεσε ανησυχία καθώς δόθηκε η εντύπωση πως πρόκειται για λύμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΔΕΥΑΧ, στο σημείο εκείνο καταλήγει ο αγωγός ομβρίων υδάτων απο την περιοχή των Δικαστηρίων που διασχίζει και ολόκληρη την οδό Πολυτεχνείου.

Έτσι στην διάρκεια του καλοκαιριού, εαν κάποιος πλύνει το αυτοκίνητό του, το πεζοδρόμιο ή εαν ρίξει βρώμικα νερά στον δρόμο, αυτά μέσω του αγωγού, καταλήγουν στην θάλασσα.

Καλό είναι λοιπόν, να το γνωρίζουν αυτό όσοι καθαρίζουν τις “βρωμιές” τους αδιαφορώντας για το που καταλήγουν αυτές.

Βέβαια να σημειωθεί πως πριν απο λίγες ημέρες εκδόθηκε ανακοίνωση από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Έλεγχου της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην οποία – μεταξύ άλλων – αναγράφετο πως:

Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής όλων των αγωγών όμβριων υδάτων στη θάλασσα. 

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τονιζόταν η υποχρέωση των ΟΤΑ να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ».

Το εύλογο λοιπόν ερώτημα που προκύπτει, είναι εαν στην συγκεκριμένη περιοχή έχει τοποθετηθεί απο τον Δήμο Χανίων εμφανής και ευδιάκριτη πινακίδα που να γράφει πως απαγορεύεται η κολύμβηση.

(Φωτο Πέτρος Π. Χατζησταύρος)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook