Υπό επανεξέταση έχει θέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα κριτήρια για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) των λογαριασμών ρεύματος. Στόχος της είναι να προετοιμάσει πρόταση για την αναμόρφωση τους που θα υποβάλει στο ΥΠΕΝ ως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική η Αρχή διερευνά κάθε πρόσφορη λύση ώστε μέσω του ΚΟΤ να προστατεύονται οι πραγματικά ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο λόγος που με το σημερινό καθεστώς δεν προστατεύονται μόνο οι αντικειμενικά ευπαθείς καταναλωτές έχει να κάνει με το γεγονός ότι το οικονομικό κριτήριο ένταξης σε κάθε κατηγορία του ΚΟΤ είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο όμως δεν δείχνει απαραίτητα αν ένα νοικοκυριό έχει πραγματικά αδυναμία να ανταπεξέλθει στην καταβολή των λογαριασμών του ρεύματος. Έτσι, αυτό που, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, εξετάζει τώρα η ΡΑΕ είναι να προστεθούν συμπληρωματικά κριτήρια ώστε με τον συνδυασμό τους να αποτυπώνεται πιο αξιόπιστα το οικονομικό προφίλ των δικαιούχων.

Αν και κύκλοι της ΡΑΕ δεν θέλουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, ένα τέτοιο επιπλέον κριτήριο, όπως παρατηρεί η εφημερίδα, θα μπορούσαν να είναι οι τραπεζικές καταθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνο για τις τελικές αποφάσεις θα είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook