Σύσκεψη για να μην σταθμεύουν αστικά και τουριστικά λεωφορεία στους δρόμους μπροστά από την Δημοτική Αγορά

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής των Χανίων για να μην σταθμεύουν τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ καθώς και τα τουριστικά λεωφορεία στον δρόμο μπροστά από την Δημοτική Αγορά, αλλά και ακριβώς απέναντι, συζητήθηκαν στην διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο.

Οι προτάσεις αυτές αφορούσαν αφενός στην στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στην οδό Νικηφόρου Φωκά (μεταξύ θεάτρου Ανατολικής Τάφρου και οδού Μίνωος) και στην ακτή Κανάρη.

Αφετέρου στην στάθμευση του ΚΤΕΛ αστικών λεωφορείων και για όλα τα δρομολόγια, περιμετρικά της πλατείας 1866. 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων κ. Τ. Βάμβουκα και παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ξανθουδάκη, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, του διοικητή της Τροχαίας Χανίων, καθώς και εκπροσώπων των συνδέσμων τουριστικών γραφείων και  τουριστικών λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1.  Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης λεωφορείων στην οδό Νικηφόρου Φωκά (από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου έως τη συμβολή της με την οδό Μίνωος) για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μπροστά από την Δημοτική Αγορά.

2. Η διατήρηση των παραχωρημένων χώρων στην ακτή Κανάρη, για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων.

3. Η αναδιάταξη των στάσεων δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, εξασφαλίζοντας χώρους στην πλατεία 1866 και στην οδό Ζυμβρακάκηδων με γνώμονα και πάλι, την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μπροστά από την Δημοτική Αγορά.

4. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε για τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής: 

  • Επέκταση του μέτρου της τοποθέτησης ελαστικών κυλίνδρων για την αποτροπή της στάθμευσης σε σημεία επαναλαμβανόμενης παραβατικότητας αλλά και αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου.
  • Διαγραμμίσεις των χώρων στάθμευσης των λεωφορείων. 
  • Σχεδιασμός επέκτασης της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκειας της συνάντηση που έγινε μέσα σε κλίμα αγαστής συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Ι. Βλαχάκης ήταν σαφής: «Θα συνδράμουμε από την πλευρά μας στην εφαρμογή των αποφάσεων».