Νέο τραγικό περιστατικό λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της 62χρονης εργαζόμενης στο δήμο καθαριότητας Ζωγράφου

 

Δεν πέρασαν καλά καλά λίγα 24ωρα από τον θάνατο της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου, εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, και άλλο ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα.

Ένας 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, δίνοντας μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή».

Πώς συνέβη το ατύχημα

Σύμφωνα με το voria.gr, ο οδηγός μετέφερε γεμάτο κοντέινερ έξω από το ΧΥΤΑ και έπρεπε να παραλάβει ένα άδειο. Το ατύχημα φέρεται να συνέβη κατά τη διαδικασία που κοτσάρεται το ρυμουλκό στον τράκτορα. Και πιθανότατα ο οδηγός μάλλον εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε ρυμουλκό και τράκτορα.

«Δεν έχει ευθύνη ο ΧΥΤΑ, καθώς το ατύχημα συνέβη έξω από αυτόν», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες, θα μιλήσουμε με έναν ακόμη οδηγό για να μάθουμε». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος στο αντικείμενό του.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Περιμένουμε να μάθουμε νέα για τον άνθρωπο, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος έκανε λόγο για πολύ σοβαρό ατύχημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας δήμου Θεσσαλονίκης, ο άτυχος 45χρονος οδηγός τράκτορα εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων.

 

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook