Ο Σιέντ, από το δυτικό Λονδίνο, ομολόγησε ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Το δικαστήριο του επέβαλε ισόβια ποινή κάθειρξης με ελάχιστο όριο εγκλεισμού τα 16,5 χρόνια.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε βρετανικό δικαστήριο τον 19χρονο Χαρούν Σιέντ, ο οποίος σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο, την 15η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο 19χρονος ομολόγησε ότι αναζητούσε στόχους στο διαδίκτυο, ανάμεσά τους και μια συναυλία του Έλτον Τζον στο Χάιντ Παρκ, χωρητικότητας 50.000 ανθρώπων  και τον εμπορικό δρόμο της Όξφορντ Στριτ. 

«Ο Χαρούν Σιέντ αποτελεί ξεκάθαρα έναν δημόσιο κίνδυνο, ο οποίος προετοιμαζόταν να εξαπολύσει αδιάκριτες επιθέσεις ενάντια σε αθώους πολίτες», δήλωσε η Ντεμπ Γουάλς, αναπληρώτρια αρχηγός του τμήματος καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο Σιέντ επιχείρησε μέσα από το διαδίκτυο να αγοράσει όπλα για να τα χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις που σχεδίαζε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με ανθρώπους που πίστευε ότι ήταν ομοϊδεάτες, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατέθεσε μάλιστα αίτημα για χορήγηση δανείων ύψους 8.000 λιρών, τα οποία ισχυρίστηκε ότι προορίζονταν για την αγορά μιας μοτοσικλέτας, για έναν γάμο και για επισκευές της κατοικίας του, αλλά οι διωκτικές αρχές υποθέτουν ότι προορίζονταν για τις επιθέσεις που σχεδίαζε. Τα αιτήματά του είχαν απορριφθεί.

Και ο αδερφός του Σιέντ, Ναδίρ 24 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2006 καθώς σχεδίαζε να αποκεφαλίσει αστυνομικό

iefimerida.gr