Κλιμάκιο συνδικαλιστών των σωματείων του συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση  στην παλιά Ηλεκτρική και ήρθαν σε επαφή με τους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί εκεί.

Aφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση τους εξέφρασαν  την αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων και τόνισαν ιδιαίτερά:

“Η υπογραφή και εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των αποφάσεων της ΕΕ οδήγησε τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα χιλιάδων προσφύγων  και στο διπλό εγκλωβισμό σε νησιά του Αιγαίου.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε πολύμορφα την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, οργάνωσε και συνεχίζει να αναπτύσσει πλούσια αντιιμπεριαλιστική δράση, κατήγγειλε την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών ενώσεων ΝΑΤΟ, ΕΕ και των κυβερνήσεων, τη δολοφονική πολιτική τους που μετέτρεψαν το Αιγαίο και όλη τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες έχουν τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία και ένταση του προσφυγικού προβλήματος, συμμετέχουν ενεργά σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερο ρόλο παίζει η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας στις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.   

Έφεραν με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τους ιμπεριαλιστές που ευθύνονται για το θάνατο, το σακάτεμα και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, λαών ολόκληρων. Εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στα αιματηρά παιχνίδια και τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να οργανωθούν, να ενταχθούν στα σωματεία τους, από κοινού να διεκδικήσουμε:

Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που γεννούν μετανάστευση και προσφυγιά.

Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και  της ΕΕ.  Άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.  Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής.

Να στελεχωθούν οι δημόσιες κρατικές δομές με τις αναγκαίες προσλήψεις. Να καταργηθούν οι διάφορες ΜΚΟ που με κρατική στήριξη κάνουν μπίζνες με την προσφυγιά και τον ανθρώπινο πόνο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και Κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νιώσουν ότι ζουν – όσο αυτό είναι δυνατόν – σε κανονικές συνθήκες”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook