Την Πέμπτη στις 21:30 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Μια μοναδική συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα με δωρεάν είσοδο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του δήμου Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση».

Ο καλλιτέχνης στο πλαίσιο της μεθαυριανής συναυλίας στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και του εκπροσώπου του πολιτιστικού συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση» Χάρη Σαρρή.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά τον Βασίλη Λέκκα για την συνεργασία του με την Περιφέρεια για την συνδιοργάνωση της μεγάλης συναυλίας στο κηποθέατρο που είναι προσφορά στους πολίτες της Κρήτης και στους επισκέπτες του νησιού. Ο Περιφερειάρχης μάλιστα προσκάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει δωρεάν την συναυλία με τον σημαντικό καλλιτέχνη-ποιοτικό ερμηνευτή που έχει συνεργαστεί με τους μεγάλους δημιουργούς Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι.  

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λέκκας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον δήμο Ηρακλείου για την συνεργασία και στήριξη της συναυλίας. Παράλληλα με χαρά και συγκίνηση θυμήθηκε το ξεκίνημα του από την Κρήτη στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 με τον «Μουσικό Αύγουστο» του Μάνου Χατζιδάκι. Επίσης ο Βασίλης Λέκκας ανέφερε ότι στην μεθαυριανή συναυλία στο κηποθέατρο δεν φέρνει δική του ορχήστρα από την Αθήνα αλλά θα στηριχθεί μουσικά από άξιους ντόπιους μουσικούς. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Βασίλης Λέκκας ανέφερε:

«Η συναυλία αυτή έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Η προσπάθεια που γίνεται και από την Περιφέρεια Κρήτης αξιόλογη, στηρίζει την εκδήλωση κάτι για το οποίο ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Η συναυλία είναι δωρεάν για τον κόσμο για τον οποίο τα πράγματα είναι δύσκολα. Σπουδαίο επίσης είναι ότι καταφέρνουμε να βρεθούμε σε ένα θέατρο για να παίξουμε μια μουσική που συμπεριλαμβάνει την μυθολογία, ιστορία του τόπου. Αναφέρομαι βεβαίως και στους συνθέτες στους δημιουργούς, στους ποιητές που θα τραγουδηθούνε σε αυτή την εκδήλωση. Ταυτόχρονα από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω, γιατί δεν έρχομαι με δική μου ορχήστρα, θα παίξουν ντόπιοι μουσικοί, άνθρωποι που δουλέψαμε για αυτό το ρεπερτόριο. Επίσης ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο χώρος που θα γίνει η εκδήλωση στο «Νίκος Καζαντζάκης» βρέθηκα το 1980 με τον Μάνο Χατζιδάκι, είναι η χρονιά που ξεκινούσα μαζί του, είχαμε ηχογραφήσει ήδη την «Εποχή της Μελισσάνθης» και η πρώτη συναυλία έγινε λίγους μήνες πριν στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά. Στη συνέχεια ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε τον Μουσικό Αύγουστο και παρουσιάστηκα για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, στα Ανώγεια κ.α.».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, τον πολιτιστικό σύλλογο «Μουσική Αναγέννηση» παρουσιάζουμε μια σημαντική μουσική εκδήλωση με τον Βασίλη Λέκκα που έχει προσφέρει τόσο πολλά με τα τραγούδια του, την μοναδική ερμηνεία του στο έντεχνο τραγούδι. Ο Βασίλης Λέκκας συνδέεται ιδιαίτερα με την Κρήτη, το Ηράκλειο, γιατί από εδώ ξεκίνησε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα. Μια μεγάλη συναυλία για τους Κρητικούς, τους επισκέπτες μας, τους οποίους προσκαλούμε να την παρακολουθήσουν δωρεάν την Πέμπτη το βράδυ».

Τέλος ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση» Χάρης Σαρρής:

«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, για την αμέριστη συμπαράσταση τους και την δυνατότητα που μας έδωσαν, να δώσουμε μια συναυλία τέτοιου βεληνεκούς να την προσφέρουμε στους πολίτες του νησιού και να την παρακολουθήσουν δωρεάν. Ευχαριστίες επίσης στο δήμο Ηρακλείου, καθώς η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Χάρης Σαρρής στο πιάνο, Εύα Λασηθιωτάκη στο σαξόφωνο, Σοφία Παπουτσάκη στο κλαρινέτο, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης στην κιθάρα, Θανάσης Βασιλάκης στο μπουζούκι, Νίκος Μαγκαφουράκης στα ντραμς και Μάνος Παπαδάκης στο μπάσο. Ο Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσει έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών όπως των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Σπάθα, κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook