Σε εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου

Τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και το νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας, Agenda 2020, παρουσίασαν σε 250 εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και φορέων της Ανατολικής Κρήτης, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel στο Ηράκλειο.  

Η διοίκηση της Τράπεζας διαβεβαίωσε τον παραγωγικό και επιχειρηματικό κόσμο του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, ότι η Τράπεζα Πειραιώς με υπευθυνότητα και συνέπεια, θα στηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - ιδιαίτερα του τουριστικού και του αγροτικού τομέα, δύο πεδία στα οποία η Τράπεζα κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά.

Στην ομιλία του, ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη ημέρα. «Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι εξελίξεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και οι εξαιρετικές προβλέψεις για τον τουρισμό δημιουργούν μια νέα βάση για αισιοδοξία το 2017», σημείωσε. Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα επισήμανε ότι «Η επιτυχής διαχείριση των “κόκκινων” δανείων θα επιτρέψει στις τράπεζες να μειώσουν τα αποθέματα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας». Ειδικά για την Τράπεζα Πειραιώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα συνεχίσει να ισχυροποιείται και να αναπτύσσεται με βάση το νέο στρατηγικό σχέδιο που έχει η διοίκηση και τον οδικό χάρτη για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέχρι το 2020.

Στη δική του ομιλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, υπογράμμισε ότι: «Ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες. Το συγκεκριμένο στόχο η τράπεζα θα τον επιτύχει λειτουργώντας πελατοκεντρικά, κατανοώντας επακριβώς τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας τις πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις». 

Όπως είπε, «Είναι επιλογή μας να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουμε στο τέλος του 2020, τα 5 δισ. ευρώ ετησίως από τα 2 δισ. που ήταν το 2016».  

Αναφερόμενος στο νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας, την Agenda 2020, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι: «Όραμά μας είναι η Τράπεζα Πειραιώς να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους της». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας «Η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει βαθύ διαρθρωτικό μετασχηματισμό του παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τις επενδύσεις σε υποδομές, σε νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού». Με αυτά τα δεδομένα -όπως είπε ο κ. Μεγάλου-  «Η Τράπεζα Πειραιώς επικεντρώνεται όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Μεγάλου στην ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση, κάτι που προϋποθέτει, όπως τόνισε, συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.  «Οι ενδείξεις είναι θετικές, ιδιαίτερα σε έναν τόπο τόσο παραγωγικό και οικονομικά δραστήριο όπως η Κρήτη, η οποία μπορεί να αποτελέσει μοντέλο πρότυπης ανάπτυξης και μάλιστα με αιχμή τομείς όπου η περιοχή και η χώρα έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.