Κατέλαβε την Πέμπτη θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης

Κορυφαία διάκριση πέτυχε η ομάδα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Αεροπορικό Δίκαιο (2017 Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition).

Η ομάδα, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του λέκτορα Γ. Κυριακόπουλου, συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο στη Βαλέττα της Μάλτας, κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη του ενάγοντος, καθώς και την 5η θέση στα γραπτά υπομνήματα αμφοτέρων των διαδίκων μεταξύ είκοσι δύο πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών απετέλεσαν οι φοιτήτριες Μαρία Πολυξένη Κωφοπούλου, Γεωργία Μαρίνου και Γεωργία Σαμαρτζή (προπτυχιακές φοιτήτριες), ενώ τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο, Λέκτορα Γιώργο Κυριακόπουλο, συνεπικούρησε στην προετοιμασία της ομάδας η Καλλιόπη Ζερμιώτη, προπτυχιακή φοιτήτρια και μέλος της περυσινής ομάδας της Σχολής στο Διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, η ομάδα της Νομικής έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές αφού, σύμφωνα με σχόλιά τους, τα γραπτά υπομνήματα της ομάδας «περιείχαν μια εξαιρετική ανάλυση των Κανονισμών του ICAO σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις, καθώς και των χρησιμοποιούμενων εννοιών του δημόσιου διεθνούς δικαίου, των ρυθμίσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (WTO), αλλά και αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ), με ξεκάθαρη λογική και πρωτότυπα νομικά επιχειρήματα». Παράλληλα, κατά την ακροαματική διαδικασία, οι Ελληνίδες φοιτήτριες έλαβαν τον έπαινο των δικαστών για «την εξαιρετική προετοιμασία των επιχειρημάτων τους, που άντεχαν σε ισχυρό αντίλογο», καθώς και για τις γνώσεις τους στο επίπεδο της σχετικής νομικής πρακτικής και νομολογίας, όχι δε μόνο του διεθνούς δικαίου αλλά και στο επίπεδο του ICAO και του WTO.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να συνεχίσει μία παράδοση που έχει η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

 

newpost.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook