Η βρετανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη "διαλυμένη κοινωνία" για να εμποδίσει μια επανάληψη των χειρότερων ταραχών που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Αυτό αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων σε ομιλία του σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτό ήταν ένα καμπανάκι για τη χώρα μας. Τα κοινωνικά προβλήματα διογκώνονταν επί δεκαετίες και τώρα έγινε η έκρηξη. Όπως ο λαός απαιτεί να αντιμετωπίζονται αυστηρά και θαρραλέα οι εγκληματίες, έτσι απαιτεί να βρούμε λύση στα προβλήματα αυτά», αναμένεται να τονίσει στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Στο Μπέρμιγχαμ, εκατοντάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε ειρηνική συγκέντρωση χθες.

Ο πατέρας του ενός εκ των τριών νεαρών που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο και έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη ενώ προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους από ταραξίες που προέβαιναν σε λεηλασίες στην πόλη αυτή, δήλωσε ότι «τού έδωσε δύναμη» το γεγονός ότι τόσα πολλά διαφορετικά μέλη της κοινότητας συμμετείχαν στη συγκέντρωση.