Η κορυφαία εταιρεία κρουαζιερόπλοιων NORWEGIAN CRUISE LINE επισκέφθηκε σήμερα για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο NORWEGIAN SPIRIT. 

Όπως αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης, το πλοίο με χωρητικότητα 2.018 επιβάτες και 912 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από την Σαντορίνη και θα αναχωρήσει στις 12:00 με προορισμό την Βαλέτα της Μάλτας, ενώ θα επισκεφθεί ακόμα τέσσερις φορές τα Χανιά το 2017.

Το πλοίο NORWEGIAN SPIRIT ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2017 και διαθέτει 14 εστιατόρια, 12 μπαρ, γυμναστήριο, υδρομασάζ, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ, μίνι γκολφ, κλπ.

Η εταιρεία NORWEGIAN CRUISE LINE (NCL) είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο στόλο 16 πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, τον οποίο ενισχύει περαιτέρω με την προσθήκη 2 νέων υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι πολύ σημαντικό που ακόμα μία νέα εταιρεία, ειδικά αυτού του μεγέθους, επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά και είναι το αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας NCL στα κεντρικά της γραφεία στo Miami των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2013 και του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους.

Επιβεβαιώνεται δε, για μία ακόμα φορά, η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα της κρουαζιέρας για τον προορισμό των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook