Ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση του Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ιωάννης Τασσόπουλος.

Στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρεται:

"Συνεχίζει να μη μας εκπλήσσει ο μηδενισμός απέναντι σε όλα, που εκφράζεται από το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, τα μέλη του οποίου είχαν συνηθίσει στην απαξίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την 7 η ΥΠΕ και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, σταθεροποιεί και μεροληπτικά στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και συνεπώς, των δυο μεγαλύτερων νοσοκομείων του νησιού.

Οι εργαζόμενοι εδώ και μια δεκαετία, αγωνιωδώς ζητούσαν την αντικατάσταση το συστήματος ψύξης, επειδή υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης της λειτουργίας του νοσοκομείου, αίτημα το οποίο και υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Οι ασθενείς έχουν αναμφισβήτητα δικαίωμα στην καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών και αυτό πραγματοποιείται και μέσω της εγκατάστασης του νέου μηχανήματος ακτινοθεραπείας. Η εξασφάλιση του μηχανήματος αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, στο γενικότερο πλαίσιο της «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης» είτε από φορείς, είτε από επιχειρήσεις, όπου μέρος των κερδών επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο.

Συνεπώς, από τη μία ικανοποιείται η χρόνια απαίτηση των εργαζομένων για καλύτερη ποιότητα των συνθηκών εργασίας και από την άλλη, βελτιώνεται σημαντικά η θεραπεία και ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΠΑ.Γ.Ν.Η – Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»

ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ