Η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Proactive, έδωσε και πάλι το παρόν, σε σημαντική ημερίδα για το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα αλλά και το ρόλο των ελαιουργείων στην περαιτέρω ανάπτυξη της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελαιουργείων (ΠΑ.Σ.ΕΛ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν. Χανίων με θέμα «Το νέο Νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ελαιουργείων».

Η ημερίδα διεξήχθη τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στα Χανιά.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Επιστημονικοί φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τομέα του ελαιολάδου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:

  • Στρατής Ζαφείρης, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας
  • Γιάννης Μπακάλης, Γεωπόνος, Ειδικός Συνεργάτης Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας
  • Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, MSc, PhD, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΓΟ, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων
  • Μιχάλης Χαιρετάκης, Ελαιουργός, Πρόεδρος Συλλόγου Χανίων
  • Νίκος Μπουνάκης, MSc, MBA, Διευθύνων Σύμβουλος Proactive A.E
  • Παναγιώτης Καραγιάννης, Διευθυντής ΠΑ.Σ.ΕΛ, Προγραμματιστής, Κοστολόγος – Μηχανογράφος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive A.E., κύριος Μπουνάκης Νίκος, παρουσίασε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης στον Αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), καθώς και από άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Σε συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του τομέα του ελαιολάδου και το κτίσιμο αλυσίδας αξίας, μέσα από την συνεργασία παραγωγών, ελαιουργών και εμπόρων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και τη δημιουργία υπεραξίας, σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook