Τα τελευταία χρόνια η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων έχει πραγματοποιήσει  εστιασμένες προσπάθειες  για την προσέλκυση τουριστών από την Κίνα.

“Τον Απρίλιο του 2014 οργανώσαμε τους ομαδικούς γάμους στην Κρήτη , τον  Νοέμβριο του 2014 μια ομάδα ξενοδόχων και επιχειρηματιών του τουρισμού είχαν επισκεφθεί 5 Πόλεις της Κίνας, όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις  με υπευθύνους τουριστικών  γραφείων σε αυτές τις πόλεις.  Τον Φεβρουάριο 2015 φιλοξενήσαμε τους Πρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές  Φωτογραφίας από Πανεπιστήμιο Huaguang Institute of Fotography and Art της Quangzou και το HEBEI Institute of Communications.  Τον Μάιο του 2016 οργανώσαμε FAM TRIP  με διευθυντές τουριστικών γραφείων  και δημοσιογράφους από την Κίνα ώστε να τους παρουσιάσουμε τα τουριστικά  πακέτα που ετοιμάσαμε, για αυτή την ειδική αγορά και να γνωρίσουν από κοντά τα ξενοδοχεία και τον τόπο μας.  

Συνεχίζοντας λοιπόν την προσπάθεια αυτή, συμμετείχαμε και φέτος ως συνδιοργανωτές στις  πρώτη κρητική βραδιά στην Guangzhou την οποία παρακολούθησαν 35 δημοσιογράφοι από media της ευρύτερης περιοχής της Guangdong και 26 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Προσφέρθηκε ελληνικός καφές στην χόβολη και νοστιμιές τις κρητικής διατροφής υπό την επιμέλεια του σεφ κ. Γιάννη Αποστολάκη ενώ τους καλεσμένους καλωσόρισαν με κρητικούς χορούς στο λόμπυ του Ξενοδοχείου μουσικοχορευτικό συγκρότημα. Η βραδιά συνεχίστηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου περίπου 250 επίσημοι καλεσμένοι της πόλης δοκίμασαν την κρητική κουζίνα και απόλαυσαν την κρητική μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς. Όλοι οι καλεσμένοι κατέγραψαν με τα κινητά τους όλους τους χορούς και τους ανέβασαν στα social media. Κάτι αντίστοιχο είχε πραγματοποιηθεί και τον τον Απρίλιο του 2015 σε δύο ξενοδοχεία στην Shanghai.

Παράλληλα ένα διαφημιστικό event έλαβε χώρα με τους χορευτές από την Κρήτη να χορεύουν στην πλατεία της ChenClanAcademy. 
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων  θα συνεχίσει  τις προσπάθειες της για την καταξίωση του νομού μας, σε ένα παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό προορισμό.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook