Με μία ξεχωριστή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και έναν θεατρικό μονόλογο με την εξαιρετική Ιωάννα Παππά σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουλίου στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης» και «Μ. Χατζιδάκις» οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017».

Α. Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Σάββατο 8 Ιουλίου Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» ώρα έναρξης 21.30

Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε τη Γη εδώ και τρία χρόνια. Αυτή η συνεχής μετάβαση από το εντός στο εκτός, από το κλειστό στο ανοιχτό, από το βάθος στο ύψος και από τη μοναχική στιγμή στο συλλογικό βίωμα, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας.

Το σχήμα αποτελείται από το Γιώργο Καλούδη στο βιολοντσέλο και στην κρητική λύρα, τον Μανόλη Πάππο στο τρίχορδο μπουζούκι και στο λαούτο, τον Φώτη Σιώτα, που εναλλάσσεται με τον Δημήτρη Χατζηζήση στο βιολί και το Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο.

Β. Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ»  του Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». Σάββατο 8 Ιουλίου, ώρα έναρξης 21.30

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν  πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο

Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο μια βάναυση φυλακή…

Συντελεστές:

Διδασκαλία ερμηνείας,

σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά

Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον μήνα Ιούλιο καθώς και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται στον Θερινό Κινηματογράφο Βηθλεέμ.

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr), ενώ το έντυπο φυλλάδιο, με όλες τις εκδηλώσεις διατίθεται στο Κηποθέατρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook