Για 11η χρονιά, η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, 29 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου στην  πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Για 5 ημέρες , κρητικά προϊόντα, είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικά σχήματα, γαστρονομικά δρώμενα θα μετατρέψουν την φιλόξενη πλατεία σε τουριστικό προορισμό γεμίζοντας τους επισκέπτες της πόλης με την εμπειρία του «κρητικού προϊόντος»  

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου, στα πλαίσια της έκθεσης, θα διεξαχθεί Ημερίδα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις και Προοπτικές ” στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , από τις 9.00 το πρωί έως και τις 15.00 το απόγευμα.

Στα πάνελ καταξιωμένες επιχειρηματίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στους τομείς των σύγχρονων μορφών του επιχειρείν (καινοτόμο προϊόν και υπηρεσίες -τουρισμός- προβολή – mentoring ) αλλά και στις πιο παραδοσιακές μορφές γυναικείας απασχόλησης, οικοτεχνίας -χειροτεχνίας και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τεχνογνωσία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις .
Επίσης θα βραβευτούν γυναίκες επιχειρηματίες που πρωτοπόρησαν, στην επιχειρηματικότητα στην Κρήτη, στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, των αγροτουριστικών –οικιστικών καταλυμάτων, των γυναικείων συνεταιρισμών και της οικοτεχνίας 

Η 5νθημερη έκθεση και η Ημερίδα πραγματοποιούνται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου. 

Όλες οι παράλληλες πολιτιστικές – μουσικές και γαστρονομικές δράσεις , έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και από τα έσοδα τους  θα ενισχυθούν τα «Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης» και «Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο»

Πληροφορίες-συμμετοχές στο τηλέφωνο  6974 157 232 Μαρία Πιτσικάκη και στην σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/cretanbusinesswomen/

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο 

Από ίδρυσης του, το 2003, μέχρι σήμερα, ο σύλλογος απαριθμεί 500 μέλη – γυναίκες επιχειρηματίες σε όλη την Κρήτη. Προωθεί ενεργά, μέσω των δράσεων του, την ενίσχυση της βιωσιμότητας της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την εξωστρέφεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό 

Σκοπός του Συλλόγου είναι να : 

Υποστηρίζει και ενθαρρύνει τις γυναίκες επιχειρηματίες να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. 
Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες επιχειρηματίες στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου και υποστηρίζει με πρωτοβουλίες του την εξάλειψη των δυσμενών επαγγελματικών διακρίσεων.

Ενθαρρύνει τα μέλη να επιμορφώνονται μέσω επαγγελματικής κατάρτισης ή ανώτερης εκπαίδευσης καθώς και να εξασφαλίζουν συνθήκες βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου τους με πολλαπλές πρωτοβουλίες του. 
Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα γυναικείας απασχόλησης , επαγγελματικής κατάρτισης, εργασιακής εμπειρίας, με στόχο την διασφάλιση της απασχόλησης . 

Καλλιεργεί το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του αλλά προτρέπει τις επιχειρήσεις μέλη να χρησιμοποιούν τις επαγγελματικές τους ικανότητες και την επιχειρηματική τους ευφυΐα για το γενικότερο καλό. 

Προωθεί την φιλία , συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ των επαγγελματιών γυναικών όλης της Ευρώπης. Συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις γυναικών από όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για επαγγελματικά θέματα και συμμετέχει σε αντίστοιχες Ελληνικές και Διεθνείς Οργανώσεις.

Συμμετέχει και εκπονεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους για την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των γυναικών μελών του.

Μέλος του Συλλόγου μπορεί να εγγραφεί κάθε γυναίκα επιχειρηματίας, βιοτέχνης, έμπορος, οικοτέχνης και χειροτέχνης, εμπορικός και ασφαλιστικός αντιπρόσωπος, καλλιτέχνης, ελεύθερος επαγγελματίας , αλλά και οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμών γυναικών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook