Συνάντηση Σταύρου Αρναουτάκη με τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκαν σήμερα στη Περιφέρεια ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ηλεκτρολόγων Θοδωρής Αγγουράκης και ο πρόεδρος του συνδέσμου ηλεκτρολόγων εγκαταστατών ν. Ηρακλείου-αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Δημήτρης Ζαιμάκης.  Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για διάφορα θέματα του κλάδου που σχετίζονται με την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και την προστασία των πολιτών, όπως επίσης για την διεξαγωγή του συνεδρίου Κρήτης και Δωδεκανήσου που θα κάνει η Ομοσπονδία στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στα Χανιά. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ηλεκτρολόγων εκφράζοντας την στήριξη της Περιφέρειας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο έργο της. 

Από την πλευρά του ο κ. Αγγουράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία δήλωσε: «Ενημερώσαμε σήμερα τον Περιφερειάρχη για το θέμα της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ζητώντας τη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σπίτια τους θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με «αντι-ηλεκτροπληξιακό» εξοπλισμό που σώζει ζωές. Δυστυχώς είμαστε η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που θρηνούμε θύματα από θανατηφόρα περιστατικά λόγω διαρροής ρεύματος σε παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν το «αντι-ηλεκτροπληξιακό» σύστημα.

Ευτυχώς οι νέες  ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις το διαθέτουν, ωστόσο σε επίπεδο χώρας υπολογίζεται ότι 700.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις, δεν το έχουν. Απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες, να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους ηλεκτρολόγους και όχι παράνομους, και να εγκαταστήσουν το σύστημα που σώζει ζωές. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί το φαινόμενο με τους λαθραίος-παράνομους ηλεκτρολόγους που δεν μπορούν να εγγυηθούν ασφάλεια. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη-συνεργασία της Περιφέρειας σε όλα τα θέματα που του θέσαμε όπως και στο συνέδριο που προετοιμάζουμε στα Χανιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».