Ήταν ομιλητής στο 45ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στο San Francisco

Κατόπιν προσκλήσεως της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και ευλογητικής αδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Γέροντος Αρχιεπισκόπου Αμερικής  κ. Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Αμερική και συγκεκριμένα την πόλη του San Francisco. 

Στην πόλη αυτή πραγματοποιήθηκε το 45ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής του οποίου υπήρξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η φιλανθρωπία στην Κρήτη». Ο προσκεκλημένος Αρχιερέας μετέφερε προς τους απόδημους Κρήτες της Αμερικής, τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και αναφέρθηκε εις την προσφορά της Εκκλησίας Κρήτης σε αναφορά με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ανθρώπων της Μεγαλονήσου. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά:

«Η Εκκλησία της Κρήτης, από άκρο εις άκρον, στις προκλήσεις των καιρών απαντά με έργα αγάπης, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Αθόρυβα και με σεβασμό στα εκατοντάδες-χιλιάδες πρόσωπα και οικογένειες που σε καθημερινή βάση ωφελούνται από τις προνοιακές και κοινωνικές δομές Της, αγκαλιάζει τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου καταγωγής, πιστεύω, θρησκείας ή κουλτούρας, καθώς στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας  βρίσκεται ο άνθρωπος, οι ανάγκες του (πνευματικές και υλικές) και η θεραπεία των αναγκών αυτών. Γιατί η αγάπη δεν έχει σύνορα, πατρίδα και θρησκεία», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Αναφερόμενος δε στους Κρήτες ομογενείς  σημείωσε: «Εσείς, η Κρητική Ομογένεια της Αμερικής, μέσα από την φιλοτιμία σας, την αγάπη σας για την ρίζα, τον τόπο καταγωγής, την Ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση, τα ιδανικά και ιδεώδη της φυλής μας, τις αρετές του λαού μας, και με αυταπάρνηση, ευφυΐα, εργατικότητα, ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, καταφέρατε εδώ, στην δεύτερη Πατρίδα σας την Αμερική, να κτυπά η καρδιά… μίας άλλης Κρήτης, καθώς λιτανεύετε την λεβεντιά και αρχοντιά της Μεγαλονήσου μας στα πέρατα της οικουμένης και κάνετε όλους μας περήφανους» .

Χαιρετισμό, επίσης, στο Συνέδριο απηύθυνε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαν Φραντσίσκο κ. Γεράσιμος,  ο οποίος με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον επισκέπτη Μητροπολίτη, στον οποίο και παρείχε θερμή φιλοξενία, και ευχήθηκε εγκάρδια στους Κρήτες ομογενείς της Αμερικής. Κατά την παραμονή του στο Σαν Φραντίσκο ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος συμπροσευχήθηκε, μετά του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Γερασίμου εις τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού, Belmart, κατά την εορτή της Σύναξης των Αποστόλων, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, Πρωτοσύγκελου του Σεβασμιωτάτου κ. Γερασίμου και χοροστάτησε εις τον Ι. Ναό Γεννήσεως, στην πόλη Novato.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος γεύθηκε της φιλοξενίας των οργανωτών του Συνεδρίου του Προέδρου της ΠΕΑ κ. Παναγιώτη Ψαράκη, ως και του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανόλη Βεληβασάκη. Περισσότεροι από 700 Σύνεδροι, μέλη Κρητικών Σωματείων και Οργανώσεων απ΄ όλες τις Πολιτείες της Αμερικής, μετείχαν των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο διήρκησε από τις 29 Ιουνίου έως 4 Απριλίου, με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, μεταξύ των οποίων και Κρητική βραδιά με ομάδες παιδιών της ομογένειας να ξεδιπλώνουν, μέσα από Κρητικούς χορούς, την αγάπη τους για την Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook