Η Γαλλία σκοπεύει να απαγορεύσει όλα τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ μέχρι το 2040, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Νικολά Ουλό.

Όπως παράλληλα διαβεβαίωσε ο ίδιος η κυβέρνηση θα απαγορεύσει κάθε νέο έργο χρήσης βενζίνης, φυσικού αερίου ή άνθρακα, καθώς και σχιστολιθικού πετρελαίου, μέχρι την εν λόγω ημερομηνία.

Τα ριζοσπαστικά μέτρα σημειώνεται πως παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια του σχεδίου του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να έχουν οικονομικά κίνητρα για την κατάργηση των ρυπογόνων οχημάτων τους. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα προσφέρει σε κάθε Γάλλο ένα οικονομικό μπόνους για να αντικαταστήσει κάθε όχημα ντίζελ που χρονολογείται πριν από το 1997 ή όχημα βενζίνης προ του 2001, με ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο όχημα.

Η κίνηση είναι μία «πραγματική επανάσταση» υπογράμμισε ο Ουλό και παράλληλα πρόσθεσε πως ότι η επίτευξη του στόχου θα είναι «σκληρή», ιδιαίτερα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά πιστεύει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι καλά εξοπλισμένη για να κάνει τη μετάβαση.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook