Και την Πέμπτη 6 Ιουλίου, 4η ημέρα του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν», το Ηράκλειο γιόρτασε στους δρόμους και τις πλατείες του την τέχνη και τον πολιτισμό.

Χορός στον Άγιο Τίτο,  Καζαντζάκης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αφιέρωμα στον Γιώργο  Ζαμπέτα στην Πλατεία Ελευθερίας,  ρεμπέτικα στην Αγία Τριάδα  – όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού –  το πανέμορφο «Κύμα» της «ομάδας δράσης 17» στην 25ης Αυγούστου,  και πολλές άλλες δράσεις μετέτρεψαν και πάλι την πόλη σε μια  μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή! 

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου με συναυλία των εξαιρετικών «Vamos Εnsemble» και της Ιωάννας Φόρτη στην πλατεία Ελευθερίας (ώρα έναρξης 22.00). 

Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Ιουλίου

“Aδράξτε τη μέρα”! Τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε τις εκθέσεις του “Τέχνη καθ’ οδόν”. Πέντε από αυτές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κλείνουν σήμερα τις πύλες τους στις 21.00 το βράδυ. Η έκθεση του “Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Ηρακλείου”, στο τ. Αστυνομικό Τμήμα (στα Λιοντάρια), θα παραμείνει ανοικτή ως τη 15η Ιουλίου.  

ΟΔΟΣ 25ης Αυγούστου
12.00-14.00   Ανάμεσα στις εκπλήξεις του φεστιβάλ, ιδού και μία που θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα Συνεργάστηκαν γι’ αυτήν ο Δήμος Ηρακλείου με τους εθελοντές του, η “Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης», το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού και η Λέσχη Lions “Κνωσός”. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα γι’ αυτήν, φροντίστε ωστόσο να είστε εκεί!

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
9.00-21.00 Οι χειροτέχνες και οι λοιποί καλλιτέχνες που έδωσαν, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, χρώμα και ζωή στο πάρκο, παραμένουν και σήμερα στη θέση τους. Όσοι δεν προλάβατε ή δεν  χορτάσατε να περνάτε από εκεί, σπεύσατε. Τα  εργαστήρια επίσης και τα παιχνίδια  της “Αctive Flow” είναι ακόμα εν λειτουργία. Υπενθυμίζουμε:

Aπό τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area” της  “Acro Flow”. 

12.00-14.00 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τους τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.
 
14.00-16.00  “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.

16.00-18.00  Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες. 

18.00-20.00  Zωγραφική προσώπου (face painting). 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
19.30 – 21.00    Λίγες ώρες πριν κλείσει η έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε, η Έλενα Ταμιωλάκη διασχίζει στο πιάνο τέσσερες αιώνες μουσικής (από το 1600 έως το 2000). 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
17.00- 21.00  Συνεχίστε να μοιράζετε ευχές! Σαν αυτές που αφήσατε χθες, εσείς και πολλοί άλλοι, στη διαδρομή που χάραξε και πάλι το  “Κύμα”. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την εξέλιξη της δράσης “Soul art game” (Παιχνίδι ψυχής και τέχνης), που ξεκίνησε πέρυσι και εξελίχθηκε στο φετινό φεστιβάλ.
20.00- 20.30  Οι “Αctive Flow Performances” και  οι “Acro Flow Crete” αξιοποιούν και αυτή, την έσχατη ευκαιρία, να δείξουν τα παιχνίδια και τα ακροβατικά τους. 

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
20.30- 21.30 “Οι ξένες αγκαλιές”: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτειά από την χορωδία “Αναπνοή”, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου. Διεύθυνση χορωδίας: Εύα Θανάση ,  Κείμενα-Επιμέλεια: Μιχάλης Τουραμπέλης. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Όμιλος Παραδοσιακών χορών “Παπαδόκωστας”.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
21.00-21.35   Το περίφημο “Circo Bahalo”,  με τους ζογκλέρ και τους μουσικούς του κάνει μια τελευταία εμφάνιση στο φετινό “Τέχνη καθ’ οδόν”. 
21.35- 22.00 Ο μάγος Vitalio σας παίρνει για λίγα λεπτά μαζί του στον κόσμο της μαγείας.
22.00 – 23.30 Η μαγεία συνεχίζεται!  Το μουσικό σύνολο “Vamos Εnsemble” και η Ιωάννα Φόρτη κλείνουν το φεστιβάλ με ένα ανεπανάληπτο “Ταξίδι χωρίς σύνορα”! Μια θαυμάσια παράσταση, που ετοίμασαν για το καλοκαίρι του 2017, με τραγούδι, πιάνο, πνευστά, κρουστά και έγχορδα. Με μια ιδιαίτερη ενορχήστρωση, έχτισαν με νότες μικρές καθημερινές ιστορίες, πάνω σε θέματα που αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε όλοι. Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι – από τους Beatles και τον Kurt Weill στους Doors και τον Bregovic, από τον Μάνο Χατζιδάκη και τους Calexico στην Καραΐνδρου, κι από τον Tiersen και τον Nino Rota στον Διονύση Σαββόπουλο! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook