Για την ώθηση που θα δώσει ο κόσμος της Κρήτης στην προσπάθεια της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 15 έως 23 Ιουλίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Νέων Ανδρών μίλησε ακόμα για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τον τριπλό στόχο που έχει τεθεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προετοιμασία: «Η προετοιμασία συνεχίζεται με κάποια προβλήματα και τραυματισμούς που κουβαλάμε εδώ και κάτι εβδομάδες. Αλλά με την προσπάθεια των παιδιών, των γιατρών, των φυσιοθεραπευτών, πιστεύουμε πως οι τραυματίες μας επιστρέφουν σε καλύτερη κατάσταση και θέλουμε να τους έχουμε εδώ, μαζί μας στην προπόνηση από εβδομάδα, έτοιμους να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, να προπονηθούμε όλοι μαζί».

Για τους στόχους της Εθνικής: «Το πρώτο είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, το δεύτερο να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και να κερδίζουμε. Αυτό ουσιαστικά απαντά και στην ερώτηση περί διάκρισης. Αν γίνουν αυτά τα τρία, τότε θα έρθει και η διάκριση».

Για τις ιδιαιτερότητες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Είναι ένα συνηθισμένο τουρνουά «μικρών» ηλικιών. Έχουμε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κάποιοι καινούριοι παίκτες που προσπαθούν να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά προχωράμε μαζί».

Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί στις “μικρές” εθνικές εδώ και αρκετά χρόνια: «Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για μια προσπάθεια που ουσιαστικά διαρκεί ένα μήνα, οπότε μετράει ξεχωριστά κατά πόσο οι παίκτες νιώθουν καλά μεταξύ τους, έχουν καλή συνεργασία. Είναι πιο εύκολο όταν γνωρίζονται καλά και είναι πιο εύκολο να βγάλουμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό και με το καλό κλίμα και φυσικά την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, καθώς το τουρνουά θα γίνει στην Κρήτη, είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν».

Για τα φαβορί της διοργάνωσης: «Υπάρχουν όπως κάθε χρόνο 5-6 ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί. Θα εξαρτηθεί όμως από το ποια ομάδα θα έρθει τελικά με όλους τους παίκτες της. Δεν είναι πια παίδες ή έφηβοι όπως ο πρώτος στόχος είναι η Εθνική Ομάδα. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε Εθνικές Ανδρών, κάποιοι στο ντραφτ, κάποιοι στο ΝΒΑ, είτε απλά έχουν άλλους στόχους και η Εθνική Νέων δεν είναι προτεραιότητά τους. Να δούμε πως θα έρθουν οι άλλες ομάδες για να δούμε ποιος θα μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook