Τι θα κάνατε αν βρίσκατε το νυφικό που είχε ράψει και φορέσει η προ-προ γιαγιά σας  το 1870, το φορούσατε στο γάμο σας  και μετά το… χάνατε;

Όταν η Tess Newall  από τη Σκωτία ανακοίνωσε στη γιαγιά της ότι θα παντρευόταν, εκείνη της αποκάλυψε ότι είχε φυλάξει το νυφικό που είχε φορέσει η δική της μητέρα στο γάμο της, Ντόρα. Με αυτό τον τρόπο, της έδινε την ευκαιρία να φορέσει ένα νυφικό που είχε ραφτεί και φορεθεί πρώτη φορά το 1870.

Όπως μπορείτε να δείτε  από τις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα κομμάτι που μέσα από την παραδοσιακή του σύνθεση από χειροποίητη δαντέλα και  λουλούδια από μεταξωτές κορδέλες αναδύεται η διαχρονικότητα του. Ένα κυριολεκτικά vintage φόρεμα που, φορώντας το, θα έφερνε την παράδοση και το στιλ του 19ου αιώνα στο σήμερα. Συνήθως τόσο παλιά φορέματα, είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στις επιθυμίες μιας σύγχρονης γυναίκας. Η Tess όμως, κάνοντας μικρές αλλαγές στο μέγεθός του, κατάφερε να το προσαρμόσει στο σώμα και την προσωπικότητά της. Σκοπός της  μάλιστα ήταν να το φυλάξει και να το συντηρήσει για να φορεθεί και από τις επόμενες γενιές.   

 «Το συγκεκριμένο φόρεμα έκανε τη μέρα του γάμου μου με το σύζυγο μου ακόμα πιο ξεχωριστή. Ένιωθα απίστευτα ενθουσιασμένη και ευγνώμων που μπορούσα να φοράω ένα οικογενειακό κειμήλιο», δήλωσε η ίδια στη βρετανική Daily Mail.

Μέχρι που το εντυπωσιακό αυτό vintage φόρεμα…χάθηκε!

H Tess αποφάσισε να δώσει το νυφικό σε ένα καθαριστήριο στο Εδιμβούργο μαζί με σφραγίδα έγκρισης από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.  Όταν όμως ο πατέρας της πήγε να το παραλάβει παρατήρησε ότι το μαγαζί ήταν κλειστό ενώ στην πόρτα του υπήρχε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι είχε γίνει κατάσχεση της εταιρείας.

Φοβούμενη ότι το φόρεμα είχε πουληθεί μαζί με όλα τα υπάρχοντα του καθαριστηρίου, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια με όποιο τρόπο μπορούσε. Έτσι, αποφάσισε να κάνει έκκληση ακόμα και στο Facebook.  Στο ποστ που ανάρτησε έβαλε μια φωτογραφία από το γάμο της και παρακαλούσε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το νυφικό να επικοινωνήσει μαζί της.

 

Η ανάρτηση είχε τεράστια απήχηση και αναπαράχθηκε τόσες φορές (έφτασε περίπου 9.000 shares) που τελικά την είδε και ο ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου. Εκείνος, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος ότι όντως πρόκειται για το συγκεκριμένο φόρεμα, αποφάσισε να επικοινωνήσει με την οικογένεια. Όταν μίλησε με την Τess της είπε ότι στο υπόγειο του μαγαζιού υπάρχει ένας σωρός από δαντέλα, αλλά δεν ήταν απόλυτα σίγουρος ότι πρόκειται για φόρεμα. Ευτυχώς, τελικά απεδείχθη ότι αυτό ήταν το πολύτιμο φόρεμα της Tess!

Με αυτό τον τρόπο, το νυφικό επέστρεψε στην οικογένεια και κάπως έτσι «ακόμα περισσότερες αναμνήσεις θα υφανθούν πάνω στα τούλια αυτού του φορέματος», όπως έγραψε και η ίδια η Τess σε ποστ της. 

 

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook