Αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό οι κάτοικοι της περιοχής – Τι λέει ο Δήμος Κισσάμου

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Σφηνάρι Κισάμου με την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Όπως καταγγέλλουν στο Flashnews.gr , ειδικά μετά από διακοπές στην υδροδότηση , από τις βρύσες τρέχει νερό γεμάτο χώμα, όπως φαίνεται  και από την φωτογραφία.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε εμφιαλωμένο για να πιούμε και να μαγειρέψουμε, αλλά με αυτό το νερό δεν μπορούμε ούτε να πλυθούμε, ούτε να πλύνουμε πιάτα και ρούχα» είπαν χαρακτηριστικά καταγγέλοντας πως δεν βρίσκουν κάποια ανταπόκριση απο τον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ανέφερε στο Flashnews.gr  πως το πρόβλημα συμβαίνει όταν αδειάζει η δεξαμενή και στην συνέχεια γίνεται χειροκίνητη εκκίνηση στην αντλία η οποία στην αρχή διοχετεύει στο δίκτυο και υλικά που έχουν κατακαθίσει.

Όπως  είπε υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα εκκίνησης της γεννήτριας, το οποίο μάλλον έχει πάθει βλάβη και πρέπει να επιδιορθωθεί.

Στο σημείο αυτό, ο  κ. Σταθάκης επεσήμανε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με ανείσπρακτους λογαριασμούς για το νερό ύδρευσης. Όπως τόνισε ο κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος πλέον να έχει ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα.

Αυτό στην πράξη και σε ότι αφορά στο θέμα της ύδρευσης, σημαίνει πως ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει για έξοδα στο δίκτυο ύδρευσης, μόνο  όσα χρηματικά ποσά εισπράττει, ανέφερε ο κ.Σταθάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook