Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν την κεραμική τέχνη και να μάθουν τις δυνατότητες κατασκευής αντικειμένων από πηλό, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας μαθαίνοντας πως τα ανθρώπινα χέρια δίνουν μορφή στον υγρό πηλό, πως τα κεραμικά αντικείμενα ξεραίνονται αποκτώντας στερεά μορφή και πως “ψήνονται” σε ειδικό φούρνο ώστε να αυξηθεί η μηχανική τους αντοχή.

Ενότητες Σεμιναρίου:
• Θεωρία  για την κεραμική τέχνη
• Τεχνική ζυμώματος του πηλού και άνοιγμα φύλλου. 
• Άνοιγμα μπάλας (τσιμπιτό)
• Τεχνική με μακαρόνι
• Μικρογλυπτική 
• Κατασκευή με καλούπι                                                                                                                                                      
Κόστος σεμιναρίου 120€ / συμμετοχή.
Χρόνος Διεξαγωγής: 20 ώρες, Δευτέρα και Τετάρτη 17:00-21:15
27/09, 02/10, 04/10 και 09/10.
Εισηγητής: Εύα Ζερβάκη, απόφοιτη Τμήματος σχεδιαστών της Σχολής Κεραμικής Κολυμβαρίου. Έχει εργαστεί στην ΝΕΛΕ Ηρακλείου και για 12 χρόνια στο ΚΔΑΠ του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Διατηρεί το δικό της εργαστήριο στις Αγίες Παρασκιές και  έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και εμπορικές εκθέσεις, καθώς και σεμινάρια κεραμικής.
Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, Τηλ: 2810-302736 & 302730,  [email protected] από 09:00 έως 14:00μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook