Ο Δήμος Αποκόρωνα θέλοντας να δώσει στους δημότες και επισκέπτες ένα εργαλείο άμεσης συμμετοχής στην προσπάθεια της ανάδειξης του τόπου μας,  πρωτοπορεί και καινοτομεί δημοσιεύοντας ειδική εφαρμογή για έξυπνες συσκευές (mobile application) για την εύκολη και άμεση επικοινωνία δημοτών  και επισκεπτών αρχικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου.

Με την εφαρμογή αυτή, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, θα μπορεί οποιοσδήποτε εύκολα και άμεσα μέσω νέας τεχνολογίας κινητού ή ταμπλέτα (tablet) να φωτογραφίσει και να στείλει τα σχόλιά του με σκοπό την άμεση γνωστοποίηση και απόκριση. 

Συγκεκριμένα οι χρήστες με android ή iOS συσκευή θα μπορούν μέσω του «Google Play App Store» και «Apple App Store» αντίστοιχα να εγκαταστήσουν δωρεάν την εφαρμογή με ονομασία «Δήμος Αποκόρωνα». Μέσω της εφαρμογής θα μπορούν εύκολα και απλά να στείλουν επώνυμη αναφορά στο γραφείο καθαριότητας με φωτογραφία, συγκεκριμένες συντεταγμένες και περιγραφή του προβλήματος.

Με την αποστολή κάθε αναφοράς αυτή παίρνει μοναδικό αριθμό ως αποδεικτικό αποστολής και αποθηκεύεται στις απεσταλέμενες αναφορές της συσκευής του χρήστη. Επιπρόσθετα μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει μέσω ειδικής φόρμας επικοινωνίας, να δεί τα σημεία όπου ο δήμος παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και να περιηγηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα του δήμου.    

Καλούμε τους πολίτες σε μια συμμετοχική προσπάθεια προς όφελος του τόπου μας, με ρεαλιστικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, να γίνουν αρωγοί στην κινητοποίηση για ένα καθαρό περιβάλλον. Μια τέτοια διαδικασία θα προσφέρει ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών και θα περιορίσει τις μικροσκοπιμότητες. Σε συνδυασμό και με το πλήθος των αναπτυξιακών έργων που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, οραματιζόμαστε να καταστήσουμε τον Αποκόρωνά μας τόπο πρώτου προορισμού. 

Δημότες και επισκέπτες που δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

6944573801 – Κουκουράκης Ιωάννης (Αντιδήμαρχος)
6987065027 – Κοτσιφάκης Αντώνης (Αντιδήμαρχος)
2825340522 – Υπηρεσία Καθαριότητας 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook