Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Χανίων απέναντι στη Διευθύντρια του σχολείου

“Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας προς την επί σειρά ετών διευθύντρια του σχολείου μας κα Μαρία Κληματσάκη.

Η κα Κληματσάκη, με το ήθος και την εργατικότητά της, με το αδιαπραγμάτευτο ενδιαφέρον της και την αγάπη της για την δουλειά της, με την υπευθυνότητα, το σεβασμό και την υπομονή της, έχει υπάρξει στήριγμα τόσο των μαθητών του σχολείου μας, όσο και των οικογενειών τους, σε πλείστες περιπτώσεις. 

Πάντα πρόθυμη και ανοιχτή σε κάθε κάλεσμα για δράσεις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι πρότυπο δασκάλου-ενεργού πολίτη. 

Οι πρωτοβουλίες της έχουν μεταμορφώσει το σχολείο μας από έναν χώρο μάθησης σε έναν πυρήνα κοινωνικοποίησης και πολιτισμού, όπου οι μικροί μαθητές, παρά τα προσκόμματα που βάζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μαθαίνουν πολλά παραπάνω από τα μαθήματά τους: μαθαίνουν τη ζωή, την συλλογικότητα, την συνεργασία, την αλληλεγγύη, την συνύπαρξη με τον διπλανό, συμμετέχοντας οι ίδιοι σε κοινωνικές δράσεις και πολιτιστικά δρώμενα ακόμα και εκτός της χώρας μας. 

Η κα Κληματσάκη αποτελεί επίσης πρότυπο εργαζομένου που αγαπά την εργασία του και συνεπώς έχει όραμα και αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει, χωρίς ποτέ να υπολογίσει ωράρια και αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο της. 

Έχει καταφέρει να συνδυάσει τα διοικητικά της καθήκοντα με την κατανόηση του συναδέλφου και την ευαισθησία του παιδαγωγού, συσπειρώνοντας διδάσκοντες, γονείς και μαθητές, με κοινό στόχο την βελτίωση της ποιότητας της φοίτησης και της ζωής των παιδιών μας στον σχολικό χώρο. 

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως θα μπορούσε να συνεχίσει το σχολείο μας αυτή την άνθιση, χωρίς τον τιμονιέρη που το έφτασε ως εδώ!

Θεωρούμε ότι η κα Κληματσάκη, με τις ευαισθησίες και τις ικανότητές της, αποτελεί το πρότυπο του διευθυντή που κάθε σχολείο θα ήθελε να έχει. 

Έτσι λοιπόν, όλοι εμείς οι γονείς του 10ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, την ευχαριστούμε για την προσφορά της και στηρίζουμε την εκ νέου υποψηφιότητά της για την θέση της διεύθυνσης του 10ου δημοτικού.

Προσδοκούμε να συνεχίσει το σημαντικό έργο της στο σχολείο μας, το σχολείο των παιδιών μας!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook