Χθες Δευτέρα, 10 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την καλοκαιρινή σεζόν όπου το αεροδρόμιο εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες επιβάτες καθημερινά και η πλειοψηφία των εργαζομένων βιώνουν εξαντλητικά ωράρια με μισθούς πείνας. 

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Μ Συντυχάκης σημείωσε πως ειδικά στο χώρο του αεροδρομίου αποκαλύπτεται το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Από τη μία τα τεράστια κέρδη που συγκεντρώνουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και από την άλλη εργαζόμενοι που δουλεύουν λίγους μήνες το χρόνο με μισθούς-ψίχουλα και κουπόνια για σουπερ-μάρκετ, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα σπαστά ωράρια, η εντατικοποίηση της δουλειάς ιδιαίτερα στους υπαλλήλους, τους εργάτες και τις καθαρίστριες των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων. Επιπλέον, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, ο κλιματισμός σε ορισμένους χώρους του αεροδρομίου είναι ελλειπής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέσα στη ζέστη ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα όπως αυτές που αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες μέρες. 

Ο  βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη η εργαζόμενοι να οργανωθούν στο σωματείο τους και να οργανώσουν την πάλη τους για την εφαρμογή ΣΣΕ, ικανοποιητικούς μισθούς και ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Να εμπιστευθούν και να συμπορεύτούν με το ΚΚΕ που δεν κορόιδεψε ποτέ το λαό, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πάει «κόντρα στο ρεύμα», που  πρωτοστατεί καθημερινά μέσα στο λαό, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φοροληστεία, τη θηλιά των χρεών. Για να βελτιωθεί η ζωή του λαού, να δυναμώσει η αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook