Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Για σοβαρά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου στη Φλώρινα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ στην οποία επισημαίνεται πως «εφημερεύει κάθε μέρα 24 ώρες το 24ωρο» με «μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η παιδιατρική κλινική «λόγω έλλειψης παιδιάτρων εφημερεύει 18-19 ημέρες το μήνα. 12 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει. Αρρωσταίνουν παιδιά και οι γονείς τρέχουν πανικόβλητοι σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Η έλλειψη παιδιάτρων έχει αντίκτυπο και στην μαιευτική κλινική, καθ’ ότι τις ημέρες που δεν διαθέτει παιδίατρο στο νοσοκομείο δεν πραγματοποιούνται τοκετοί».

Στη μαιευτική κλινική, «λόγω έλλειψης ιατρών δεν εφημερεύει 13-14 ημέρες το μήνα. Τις ημέρες αυτές δεν πραγματοποιούνται τοκετοί ή χειρουργεία.

Στη χειρουργική κλινική, “Δεν υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος χειρουργός κάτι που συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο. Η χειρουργική κλινική λειτουργεί με δύο επικουρικούς χειρουργούς. Το πρόγραμμα εφημεριών παραμένει κενό μετά τις 17 Ιουλίου. Ουσιαστικά δεν υφίσταται χειρουργικός τομέας στο Νοσοκομείο.

Στην ορθοπεδική κλινική, “υπηρετεί μία επικουρικός γιατρός. Γίνονται μόνο εξωτερικά ιατρεία, καθότι η κλινική δεν δύναται να καλύπτει εφημερίες.

Τέλος στην παθολογική, λόγω αποσπάσεων, επικείμενων αδειών και αποχωρήσεων ιατρών ημέρα με την ημέρα οξύνονται τα προβλήματα στη λειτουργία της.

 

newpost.gr
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook