Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Άμστερνταμ, το οποίο ενοικιάζει μέσω Airbnb, να σπρώχνει στις σκάλες μαύρη γυναίκα ουρλιάζοντας ρατσιστικά σχόλια.

Σύμφωνα με την φίλη της που τράβηξε τις φωτογραφίες και το βίντεο από το απίστευτο σκηνικό όλαξεκίνησαν όταν η ίδια με την Σίμπα Νκούμπι, επίσης από την Ν. Αφρική, άργησαν να κάνουν check out από το δωμάτιο που είχαν νοικιάσει.

Η ίδια υποστηρίζει ότι επρόκειτο για καθυστέρηση «λίγων λεπτών» ενώ ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι καθυστέρησαν δύο ώρες.

Έξαλλος ο άντρας στο βίντεο ακούγεται να ουρλιάζει «έξω, έξω» και να πετά τις βαλίτσες και τα ρούχα των δυο γυναικών από το διαμέρισμα.

Οι δυο κοπέλες του φώναζαν να μην αγγίζει τα πράγματά τους και τότε εκείνος σπρώχνει τη μία από τις κοπέλες από τις σκάλες, φωνάζοντας: «Ακούτε, εδώ δεν είναι Αφρική».

Η κοπέλα κατρακυλά και πέφτει με το πρόσωπο στον τοίχο, χτυπώντας το κεφάλι της, μένει ακίνητη, ενώ ο άντρας ακούγεται να φωνάζει: «γαμ@το».

Η φίλη της μέσω του λογαριασμού της στο Instagram σχολιάζει: «Αυτό είναι ρατσισμός και δεν δικαιολογείται… είναι βία ενάντια σε μαύρους».

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κινγκ, διευθυντής της Airbnb, υποστήριξε ότι η εταιρεία θα εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και θα τον αποκλείσει για πάντα από την πλατφόρμα ενώ θα κινηθεί επίσης νομικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ