Ο συγκεκριμένος υπότυπος είναι μη τοξικός, οπότε δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για το πληθυσμό.

Ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το δείγμα που δόθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας από την άτυχη 41χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Γερμανία, η οποία παραθέριζε στο χωριό του συζύγου της την Ανω Σκαφιδωτή και μεταφέρθηκε με συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και απεβίωσε.

Στο συγκεκριμένο δείγμα ταυτοποιήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ένα στέλεχος υποτύπου της Χολέρας. Ο συγκεκριμένος υπότυπος είναι μη τοξικός, οπότε δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για το πληθυσμό.

Ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου της 41χρονης δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα , επειδή στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου της Άρτας δόθηκε δείγμα από άλλο βιολογικό υλικό απ ότι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ενδέχεται η 41χρονη να είχε και τον υποτύπο της Χολέρας και τη νόσο των λεγεωναρίων.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, τα αποτελέσματα του Εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν στις 28-6-2017 σε ασθενή (δημοσιεύματα χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα λάθος) ταυτίζονται πλήρως με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΚΕΔΥ που μας έχουν αποσταλεί.

Το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης καθώς διαγνώσκει με ακρίβεια τα δεδομένα που παίρνουν από τα δείγματα. Επίσης κάνουμε γνωστό ότι ουδεμία τοξικότητα επιφέρει το στέλεχος που ανιχνεύτηκε».

 

mypreveza.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook