Αυτοψία στο έργο αντιστήριξης του πρανούς στην περιοχή Κορώνη – Μαγαρά από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο της αντιστήριξης του πρανούς, στην πάροδο της οδού Μνησικλή, στην περιοχή Κορώνη – Μαγαρά, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Στέλιος Μικράκης και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την εξειδικευμένη τεχνική διαδικασία των αγκυρώσεων, αποκατέστησε την ευστάθεια του πρανούς και το θωράκισε έναντι της διάβρωσης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  Την εντολή για την κατεπείγουσα έναρξη του έργου είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2016 ο  Δήμαρχος, όταν διαπιστώθηκε ο σοβαρός κίνδυνος που διέτρεχαν οι υπερκείμενες οικοδομές: «Αντιμετωπίσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα σημαντικό πρόβλημα.

Το σημείο είναι πλέον ασφαλές,  και για τους κατοίκους των σπιτιών που είχαν χτιστεί πάνω στο πρανές και για τους διερχομένους. Αυτή ήταν και η βασική προτεραιότητά μας. Από εδώ και εμπρός,  θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για να μετατρέψουμε τον υπάρχοντα χώρο σε αλσύλλιο, το οποίο θα ομορφύνει την περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά.