Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο διευρύνοντας την δράση του και στον χώρο της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, καθιερώνει κύκλο μαθημάτων σύγχρονης εκπαίδευσης που βασίζεται στα ευρήματα των Νευροεπιστημών για τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου και στις επιπτώσεις αυτών των γνώσεων στη μάθηση και την εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα σχεδίασε για το Α.Λ.Π. η Κα Μαρία Κάτσιου-Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Σύμβουλος της πρότυπης Σχολής Ζαφρανά στην Θεσσαλονίκη, όπου επί 18 χρόνια εφαρμόζει το παραπάνω σύστημα με διεθνώς αναγνωρισμένη επιτυχία και η σχολή έχει αξιολογηθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το καλύτερο σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα, σύγχρονα σχολεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευαίσθητους  εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς  που αναζητούν σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης παιδιών που θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν τόσο στο νοητικό, όσο και στον συναισθηματικό τομέα, με αποτέλεσμα να είναι ευτυχισμένα και επιτυχημένα στην ζωή τους.

Ο στόχος της εκπαίδευσης αυτής  είναι να ανακαλύψει και να αναπτύξει τις  δυνατότητες  και τα ιδιαίτερα χαρίσματα του κάθε παιδιού.
Η αποτελεσματική αυτή εκπαίδευση παρέχεται από εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς, ικανούς  να προαγάγουν τη δημιουργικότητα, την φαντασία, την καινοτομία, το ρίσκο με υπευθυνότητα και την κριτική σκέψη των παιδιών.

Να τα μαθαίνουν  να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους, να έχουν καθαρή σκέψη, να λύνουν προβλήματα με βάση προηγούμενες εμπειρίες, να θέτουν σωστά ερωτήματα  και να επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους, να είναι καλοί ακροατές και να διαχειρίζονται την παρορμητικότητά τους.

Καλλιεργούν στα παιδιά  την ενσυναίσθηση, την ομαδικότητα, τον αλτρουισμό, και τα μαθαίνουν  να ανταλλάσουν απόψεις, να υποχωρούν για το καλό του συνόλου, να συμμορφώνονται  με κανόνες, να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να μην σταματήσουν να μαθαίνουν, παραμένοντας έτσι παραγωγικά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας σε όλη τους την ζωή.

 Αυτά και άλλα πολλά βασισμένα στην επιστήμη της λειτουργίας και ανάπτυξης του εγκεφάλου θα διδαχτούν οι συμμετέχοντες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, από την Μαρία Κάτσιου-Ζαφρανά, Ομότιμη Καθ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. που σχεδίασε το παραπάνω πρόγραμμα για το Α.Λ.Π.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση επιμόρφωσης. Επίσης θα πάρουν σημειώσεις των μαθημάτων και δώρο το βιβλίο «Εγκέφαλος και ανάπτυξη»της Μαρίας Κάτσιου-Ζαφρανά.
 
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη, ώρες 17:00 έως 21:00 (με διάλειμμα 30΄) στην αίθουσα ΛΕΚΤΟΡΙΟ, Μίνωος 31, Χανιά.

Το κόστος και για τα 5 μαθήματα είναι 100 ευρώ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες/εγγραφές: www.alp.gr  και στο τηλ.: 6936492842.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook