Τα Χανιά θα έχουν την τιμή για τρεις ημέρες να φιλοξενήσουν αγώνες για την α’ φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που ξεκινάει το Σάββατο 15 Ιουλίου σε Χανιά, Ρέθυμνο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τη σπουδαία διοργάνωση το πρωί της Παρασκευής παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων, με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα να τονίζει «έχουμε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Κρήτη. Τα Χανιά αγαπούν το μπάσκετ και χαιρόμαστε που θα έχουμε την ευκαιρία σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου να υποδεχτούμε μια μεγάλη διοργάνωση».

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Χανιώτης γκαρντ της Εθνικής Νέων Ανδρών Αντώνης Κόνιαρης που μεταξύ άλλων είπε: «θα δώσουμε το 100% και παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω πως ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο, υπήρχε κόσμος και στα φιλικά».

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Για μια ακόμη φορά η ΕΟΚ σε συνεργασία με τη FIBA διοργανώνει το δεύτερο μεγαλύτερο τουρνουά Ανδρών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Κάθε φορά που προτείνεται η Κρήτη, είναι πολύ δύσκολο να αρνηθούμε. Φέτος η ελληνική ομάδα θα παίξει στα Χανιά και θέλουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο, για να αποδείξουμε ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο άθλημα. Τα μηνύματα είναι θετικά από το διεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια και τους τρεις Δήμους για τη συμπαράστασή τους. Η ομοσπονδία θα είναι κοντά σε όποιο κάλεσμα γίνει από την Κρήτη για διεθνείς διοργανώσεις. Υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις από τις πρώτες διεθνείς διοργανώσεις που έγιναν στην Κρήτη. Η Κρήτη δεν υστερεί σε τίποτα αθλητικά. Εδώ έχουμε έναν παίκτη, τον Αντώνη Κόνιαρη που είναι από τα Χανιά, και αποτελεί παράδειγμα ότι μπορούν. Αρκεί να δουλέψουν, γιατί το ταλέντο υπάρχει. Η ΕΟΚ φρόντισε παρά την οικονομική κρίση να έχουν τηλεοπτική μετάδοση και τα παιχνίδια της Εθνικής στα Χανιά, αλλά και στο Ηράκλειο. Εύχομαι να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα οργανωτικά και αγωνιστικά». 

Ηλίας Παπαθεοδώρου (ομοσπονδιακός προπονητής): «Είμαστε εδώ στην Κρήτη για μια σημαντική διοργάνωση. Ερχόμαστε για πρώτη φορά στα Χανιά και η φιλοξενία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τελειώσαμε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, παίξαμε πολλά φιλικά στα οποία είχαμε καλές και κακές στιγμές και τώρα πάμε στην έναρξη του τουρνουά. Βασικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε το επίπεδο των παικτών μας. Η ομοσπονδία θέλει να χειριστούμε αυτό το κομμάτι με τον καλύτερο τρόπο. Στο επίπεδο Νέων Ανδρών οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να συναγωνιστούν και να καταλάβουμε όλοι τι χρειάζεται να βελτιώσουν. Η ομάδα μας θέλουμε να παρουσιάσει κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει τα τελευταία 3-4 χρόνια και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση του κόσμου για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση».

Αντώνης Κόνιαρης (παίκτης Εθνικής Νέων Ανδρών): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Χανιά. Πέρσι ήμασταν στη Β’ Κατηγορία και καταφέραμε να ανεβούμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας. Μας στήριξαν όλοι, δεν έχουμε κανένα παράπονο κι όλα έχουν κυλήσει ομαλά. Θα δώσουμε το 100% και παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω πως ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο, υπήρχε κόσμος και στα φιλικά. Εύχομαι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί, είμαστε δεμένοι και ακόμη και στις κακές μας μέρες θα παίζουμε πάντα ομαδικά και ο ένας για τον άλλο. Επιτυχία για μας θα είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να έχουμε αυτό το δέσιμο. Φυσικά θα θέλαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Εγώ προσωπικά δούλευα σκληρά καθημερινά, αυτό μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε παιδί στα Χανιά». 

Αναστάσιος Βάμβουκας (δήμαρχος Χανίων): «Έχουμε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Κρήτη. Τα Χανιά αγαπούν το μπάσκετ και χαιρόμαστε που θα έχουμε την ευκαιρία σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου να υποδεχτούμε μια μεγάλη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τη FIBA και την ΕΟΚ που επέλεξαν το νησί μας. Τις προηγούμενες μέρες φιλοξενήσαμε ένα διεθνές τουρνουά στο οποίο η Εθνική μας διέπρεψε. Ως Δήμος Χανίων με τις υπηρεσίες μας σε ετοιμότητα υποδεχόμαστε τις ομάδες και καλούμε όλους τους πολίτες μας να είναι παρόντες μαζικά σε αυτή τη γιορτή». 

Κώστας Βαρδαβάς (αντιδήμαρχος Ηρακλείου): «Ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός γίνεται στην Κρήτη, που εξελίσσεται σε αθλητικό προορισμό. Φέτος υπάρχει σύμπραξη των τριών μεγαλύτερων δήμων του νησιού και αυτό αποτελεί ένα μήνυμα. Στο Ηράκλειο θα υποδεχτούμε την τελική φάση και ευχαριστούμε την ΕΟΚ και τη FIBA για την εμπιστοσύνη. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις ομάδες. Περιμένουμε στο Ηράκλειο όλους τους Κρητικούς για την τελική φάση». 

Νίκος Συριγωνάκης (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης): «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ γιατί με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να φέρουν στην Κρήτη μας ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Για την περιφέρεια Κρήτης το συγκεκριμένο γεγονός έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αξία γιατί αποτελεί ένα πρώτης τάξης διαφημιστικό προϊόν για το νησί μας, όχι μόνο στις άλλες 5 συμμετέχουσες χώρες, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Ευχόμαστε στις ομάδες να απολαύσουν τη διαμονή τους και στους συμπολίτες μας να απολαύσουν τη μαγεία που προσφέρει το μπάσκετ θαυμάζοντας από κοντά τα νέα αστέρια του αθλήματος». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook