Αθώος κρίθηκε ο Ολυμπιακός από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία και «έριξε» την αρχική ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί για τα όσα του καταλογίζονταν ότι συνέβησαν στο ματς με τον Πλατανιά. Επίσης επιστρέφει στον Εισαγγελέα ως απαράδεκτη την δίωξη.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.

Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες».

Μάλιστα δηλώσεις για το θέμα του Πλατανιά, έγιναν από τον διευθυντή επικοινωνίας των "ερυθρολεύκων", Κώστα Καραπαπά, στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το δέκα το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε:

«Πληρώθηκαν άνθρωποι για να ψευδομαρτυρήσουν. Αν αλλάξουμε τη δομή του ποδοσφαίρου, αν διαιτητής, αξιωματούχοι, ΔΕΑΒ, δεν βλέπουν τίποτα, αλλά υπάρχει ένας που είτε είναι ψυχασθενής, είτε τα πήρε, είτε έτσι του ήρθε, να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Να πέσουμε κι εμείς ξεροί κάτω και να τιμωρείται η άλλη ομάδα. Να το δουν όλοι πιο ποδοσφαιρικά. Όχι και να τιμωρηθούμε γιατί κάποιοι έχουν συγκεκριμένη δουλειά και σχέση με συγκεκριμένο άνθρωπο».