Η επιστολή που παρουσιάζουν οι αμαξάδες στο εξώδικό τους προς τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη, δεν είναι τροποποίηση απόφασης αναφέρει ο κ. Βλαχάκης κατηγορώντας τους ότι επέλεξαν τον δρόμο της συκοφάντησης για την επαγγελματική τους ασυδοσία.

Ακολουθεί η απάντηση του αντιδημάρχου στο εξώδικο των αμαξάδων:

“Κάποιοι επιλέγουν τον ολισθηρό δρόμο της συκοφάντησης για να προασπίσουν την επαγγελματική τους ασυδοσία και ανευθυνότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, στην προσπάθεια του να ρυθμίσει την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και ζωήλατων στην Χερσαία Λιμενική Ζώνη αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το ωράριο της κυκλοφορίας των αμαξάδων να διαμορφωθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από τις 10:00 έως τις 19:30 λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών στο Ενετικό Λιμάνι τις βραδινές ώρες.

Η συγκεκριμένη απόφαση του συλλογικού οργάνου ήταν εισήγηση του Υπολιμενάρχη Χανίων κ. Βαλυράκη, που λόγω αρμοδιότητας έχει την ευθύνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την τήρηση της τάξης στην ΧΛΖ, και έγινε ομόφωνα αποδεκτή απο τα μέλη του Συμβουλίου. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απο τους αμαξάδες, το θέμα συζητήθηκε εκ νέου, στην σύσκεψη που διεξήχθη την Παρασκευή 14/07/17 στο γραφείο του Δημάρχου, με την παρουσία του νέου Λιμενάρχη κ. Ζαΐμη, του Υπολιμενάρχη κ. Βαλυράκη και του Προέδρου ΔΛΤΧ. Όλοι συμφώνησαν οτι ο χρονικός περιορισμός των ζωήλατων (10:00 – 19:30) τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο προασπίζει την ασφάλεια των δημοτών και επισκεπτών του Ενετικού Λιμένα.

Η επιστολή που παρουσιάζουν ως τροποποίηση της απόφασης, απαντά σε διευκρινιστική ερώτηση που έθεσε ο διοικητής του λιμενικού σταθμού του Ενετικού Λιμένα όσον αφορά την επιβεβαίωση του ωραρίου λειτουργίας των ζωήλατων, συμπίπτει δε πλήρως με την απόφαση( https://diavgeia.gov.gr/doc/620%CE%94%CE%9F%CE%95%CE%92%CE%95-1%CE%A4%CE%A0?inline=true ) του Διοικητικού Συμβουλίου και με το πρακτικό των συνεδριάσεων. 

Θα πρέπει να κατανοήσουν οι αμαξάδες, οτι προέχει η ασφάλεια των δημοτών και επισκεπτών τους μήνες και ώρες αιχμής στον Ενετικό Λιμένα σε σχέση με τα ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα του κλάδου. 

Μιχάλης Βλαχάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook