Πού τα εντόπισαν οι λιμενικές και τελωνειακές αρχές - Πού οδήγησε η έρευνα

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας τσικουδιάς χωρίς τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου και του Τελωνείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στελέχη Λιμενικού και του Τελωνείου, διενήργησαν χθες στο λιμάνι Ηρακλείου, έλεγχο σε επικαθήμενο (ψυγείο) φορτηγό όχημα το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί με το επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν στον εμπρόσθιο χώρο του επικαθήμενου και πίσω από χώρισμα, 5.000 λίτρα τσικουδιάς σε διάφορα δοχεία μικρότερα των 250 λίτρων το καθένα, χωρίς τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. 

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έλεγχος από τα στελέχη της Τελωνειακής Αρχής Ηρακλείου σε έδρα μεταφορικής εταιρείας στην περιοχή Φοινικιάς Ηρακλείου όπου εντοπίστηκαν ακόμα 1.635 λίτρα τσικουδιάς, χωρίς να φέρουν τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. 

Από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ από την Τελωνειακή Αρχή δεσμεύτηκαν η ποσότητα της τσικουδιάς καθώς και το επικαθήμενο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook