Η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο διοργανώνουν στην Κρήτη από φέτος τον Σεπτέμβριο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Δίπλωμα στην θετική ψυχολογία».

Ο στόχος του Εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1 χρόνος, από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο, κατανεμημένο σε 5 συναντήσεις διάρκειας 18 ωρών η κάθε μία (5 Σαββατοκύριακα, 9 ώρες το Σάββατο και 9 ώρες την Κυριακή).

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής Ψυχολογίας Π. Πανεπιστημίου/Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Όλοι οι διδάσκοντες έχουν πολυετή εμπειρία (10+ έτη) στον χώρο της ψυχικής υγείας, είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και με μεγάλη ερευνητική εμπειρία στον χώρο της θετικής ψυχολογίας. Έχουν, επίσης, ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε τουλάχιστον μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Υπαρξιστική, Gestalt, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική, Ψυχαναλυτική, Συστημική, Προσωποκεντρική ) και εργάζονται, κυρίως, στον χώρο της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μετά από αξιολόγηση βιογραφικών καθώς και συνέντευξης μέσω skype.

Το συνολικό κόστος του παραπάνω προγράμματος είναι 1200 ευρώ και καταβάλλεται ως εξής:
– Καταβολή αξίας προεγγραφής με την αποστολή της αίτησης: 200 €*
– Με την έγκριση της αίτησης, καταβολή του υπόλοιπου ποσού (1000 €) σε 2 ισόποσες δόσεις.
*= Στην περίπτωση που η αίτηση δεν γίνει δεκτή μετά και την τελική αξιολόγηση, η προκαταβολή επιστρέφεται.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα ΛΕΚΤΟΡΙΟ, Μίνωος 31, Χανιά Κρήτης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ: www.alp.gr 
Πληροφορίες/Εγγραφές:  [email protected] και  210 8251536 κα. Καρακασίδου Ειρήνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook