Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

H απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών που δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές στην 29χρονη ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2.

Στο άκουσμα της απόφασης, φίλοι και υποστηρικτές της Ηριάννας ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και συνθήματα μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου. Μάλιστα κάποιοι πέταξαν και μπουκάλια με νερό, ενώ ακούστηκαν και έντονες διαμαρτυρίες, όπως «βγάλατε τον Τσοχατζόπουλο έξω, και αφήνετε μέσα την 29χρονη».

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους δρόμους πέριξ του Εφετείου, όπου νεαροί συνέχισαν την διαμαρτυρία τους και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κλείνοντας το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε την απόφαση ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Η 29χρονη Ηριάννα στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της 29χρονης, το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε στην καταδίκη είναι ένα μερικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, για το οποίο ειδικοί επιστήμονες έχουν εκφράσει την άποψη ότι δεν αποτελεί επαρκές δείγμα.

Μάλιστα αποδίδουν την εμπλοκή και την καταδίκη της στο γεγονός ότι διατηρούσε σχέσεις με κατηγορούμενο σε άλλη δικογραφία της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που τελικά αθωώθηκε και τονίζουν ότι η 29χρονη, η οποία είναι και υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οικειοθελώς έδωσε γενετικό υλικό στις Aρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook