Το πλοίο QUEEN VICTORIA, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από την πρώην Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Βικτώρια

Ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, πρόσφατα ανακαινισμένο, βρίσκεται από σήμερα το πρωί δεμένο στο λιμάνι της Σούδας, ένα πλοίο που πήρε το όνομα του από την πρώην Βασίλισσα της Μ.Β, Βικτώρια. Στο λιμάνι των Χανίων θα παραμείνει μέχρι τις 6 το απόγευμα και έπειτα θα αναχωρήσεις για τους Αγ.Σαράντα της Αλβανίας. 

Η "Βασίλισσα" μετέφερα στα Χανιά περίπου 3000 άτομα μαζί με το πλήρωμα.

"Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων CUNARD LINE επισκέφθηκε σήμερα για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο QUEEN VICTORIA. Το πλοίο με χωρητικότητα 2.081 επιβάτες και 900 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από την Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό τους Αγ. Σαράντα της Αλβανίας, ενώ θα επισκεφθεί ακόμα μία φορά τα Χανιά το 2017.


Το πλοίο QUEEN VICTORIA, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από την πρώην Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Βικτώρια, ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας και διακρίνεται από το ιδιαίτερο βρετανικό του στυλ και τις ανέσεις και παροχές υψηλού επιπέδου που προσφέρει στους επιβάτες του. Κατασκευάστηκε το 2007, ανακαινίσθηκε το 2017 και διαθέτει 1.007 καμπίνες, 7 εστιατόρια, 13 μπαρ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο εμβαδού 1.860 τ.μ., υδρομασάζ, θέατρο 830 θέσεων σε τρία επίπεδα, γήπεδο τένις, μίνι γκολφ, κλπ.

Η εταιρεία CUNARD LINE είναι μία από τις ιστορικότερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως με ιστορία 177 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1840!!! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και έχει στο στόλο της 3 πολυτελή κρουαζιερόπλοια, το QUENN MARY 2, το QUEEN VICTORIA και το QUEEN ELIZABETH. Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Είναι πολύ σημαντικό που ακόμα μία νέα εταιρεία και μάλιστα τόσο ιστορική, η τρίτη για το 2017, επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά και είναι το αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας CUNARD LINE στα κεντρικά της γραφεία στo Los Angeles των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους.

Τέλος, σήμερα στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε και το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean International. Το πλοίο με χωρητικότητα 2.435 επιβάτες και 765 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 6:30 προερχόμενο από την Σαντορίνη και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό τον Πειραιά."

Φωτογραφίες - Κείμενο Κώστας Μπροκαλάκης,συνεργατης του δημάρχου Χανίων και πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης.

Φωτογραφίες Flashnews.gr