Το βίντεο που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό σάιτ δείχνει βήμα- βήμα την καταστροφή στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας-Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 13 προσαχθέντες

Βίντεο που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό σάιτ δείχνει λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Ερμού: Νεαροί που παίρνουν μέρος σε πορεία συμπαράστασης προς την Ηριάννα και διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση με την οποία παραμένει στη φυλακή κατεβαίνουν την Ερμού και αρχίζουν να γράφουν συνθήματα, να σπάνε και να καταστρέφουν ανενόχλητοι:

Εικόνα καταστροφής στην Ερμού – Ελεύθεροι οι 13 προσαχθέντες
 
Οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι στον πλέον εμπορικό δρόμο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αναδείχθηκαν με το πρώτο φως της μέρας. Οι καταστηματάρχες που από τη νύχτα προσπαθούσαν να προστατεύσουν όπως- όπως τα εμπορεύματά τους, όταν τα μαγαζιά τους βρέθηκαν με σπασμένες βιτρίνες, προσπαθούν τώρα να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Παράλληλα, προσπαθούν να λειτουργήσουν, αφού βρισκόμαστε στην περίοδο των εκπτώσεων κατά την οποία προσδοκούν να μειώσουν να απώλειες στο τζίρο τους λόγω της κρίσης.

Σπασμένες βιτρίνες,  τζάμια στο δρόμο, «μπαλώματα» με χαρτόνια όπως- όπως και απόγνωση στο βλέμμα των εμπόρων είναι η εικόνα της επόμενης μέρας. Ωστόσο, αντιδράσεις προκαλεί η στάση της αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια, που ξέσπασαν μετά από πορεία συμπαράστασης στην 29χρονη Ηριάννα, που είδε χθες το αίτημά της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης που της έχει επιβληθεί να απορρίπτεται από το Εφετείο. 

Οι κουκουλοφόροι κατέβηκαν την Ερμού και άρχισαν να τα σπάνε σχεδόν ανενόχλητοι, με την αστυνομία να επεμβαίνει τελικά με εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια προχώρησαν σε 14 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι όλοι πλην ενός, που κρατείται όμως, γιατί βρέθηκε μικροποσότητα χασίς πάνω του. 

Καταστηματάρχες της Ερμού, πάντως, επισημαίνουν σήμερα ότι η αστυνομία ήταν απούσα χθες το βράδυ όταν ξεκίνησαν οι βανδαλισμοί και η παρουσία της μόνο σήμερα είναι κάπως αισθητή. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook