Εκδήλωση από το ΣΕΚ Χανίων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας αύριο Τετάρτη, 9 το βράδυ

"Μια σημαντική συζήτηση στο χώρο του εργατικού κινήματος, για το πως πολεμάμε τον ρατσισμό και τα μνημόνια, για το ποιά δύναμη εν τέλει είναι αυτή που μπορεί να συγκρουστεί με το σύστημα των "απο πάνω" και να νικήσει.

«Σας καλωσορίζουμε στην κόλαση» έγραφε το σύνθημα στο πανό των εκατό χιλιάδων διαδηλωτών του Αμβούργου το περασμένο Σαββατοκύριακο ενάντια στη Σύνοδο των G20 αποτυπώνοντας ζοφερά σε τι μεταφράζονται οι πολιτικές των ισχυρών του πλανήτη. Αλλά ξεκαθαρίζοντας και ότι οι άνθρωποι από τα κάτω έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, να κάνουμε τη δική τους ζωή κόλαση.

Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται, μετά τη Βρετανία και τη Γαλλία, και από τη Γερμανία τρεις μήνες πριν από τις επικείμενες εκλογές, αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από την Τουρκία, όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για δικαιοσύνη την περασμένη Κυριακή. Και φυσικά αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από τους εργαζόμενους στην Ελλάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Aπό τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που αποφάσισαν απεργία διαρκείας ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού τους ταμείου. Από τους απεργούς στο Βοήθεια στο Σπίτι που διαδήλωσαν πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Από τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου Αθήνας που παλεύουν να μην χάσουν τις δουλειές τους και όλους τους συμβασιούχους των δήμων που είναι στις μύτες των ποδιών τους. Αλλά και στα νοσοκομεία, στις 12 Ιούλη η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποφασίσει απεργία για τους συμβασιούχους στα νοσοκομεία με αίτημα προσλήψεις και γίνεται η προσπάθεια αυτή να απλωθεί με αποφάσεις σωματείων σε όλους τους εργαζόμενους. Την Κυριακή 16 Ιούλη απέργησαν οι εμποροϋπάλληλοι. Και στις 20 Ιούλη απεργεί ο επισιτισμός.

Εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα, να στηρίξουμε, να απλώσουμε, να συντονίσουμε αυτούς τους αγώνες. Και να τους δώσουμε αντικαπιταλιστική προοπτική, κάνοντας πράξη το σύνθημα Αnticapitalista των διαδηλωτών του Αμβούργου σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά"

Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, όλους και όλες να συμμετέχουν στην συζήτηση. 

Διοργανώνεται από το ΣΕΚ Χανίων (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) "