Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής Ηρακλείου για το πως θα κινηθεί στο θέμα των συμβασιούχων αλλά και των μόνιμων εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Νωρίτερα στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Καραντινός, Προσωπικού κ. Βαρδαβάς και Καθαριότητας κ. Μαμουλάκης αλλά και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συναποφασίουν για το θέμα.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινός όλοι συμφώνησαν στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις του μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπως προβλέπει ο νόμος Σκουρλέτη.

Σε ότι αφορά τις κενές θέσεις σε μόνιμο προσωπικό ο αντιδήμαρχος Προσωπικού τόνισε πως εκτός από τις 54 ήδη κενές θέσεις ο δήμος θα ζητήσει από το υπουργείο εσωτερικών να καλυφθούν ακόμη 22 προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Το αίτημα θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο για τις κενές θέσεις αλλά και για το πως θα γίνει η απόλυση και επαναπρόσληψη των συμβασιούχων στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook