Για 10η συνεχή χρονιά, η «Σκακιστική Ακαδημία Χανίων» διεξάγει το «Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Π.Ε. Χανίων, του δήμου Καντάνου-Σελίνου, από 18 έως 26 Ιουλίου στο πολύκεντρο της περιοχής.

Πιστοί στο ραντεβού τους πάνω στη σκακιέρα, οι συμμετέχοντες στο 10ο διεθνές τουρνουά Παλαιόχωρας, καταφθάνουν για άλλη μια χρονιά στη φιλόξενη Κρήτη, για να ζήσουν νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις.

Τα Χανιά και η διοργάνωση έχουν κερδίσει ήδη διπλά το στοίχημα, μιας που κατάφεραν όχι μόνο να διοργανώσουν και να φέρουν εις πέρας ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, αλλά και να το κρατήσουν στην κορυφή των σκακιστικών διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα για 10 συνεχόμενα χρόνια, γεγονός ακόμα πιο δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο όπως και απέδειξαν.

Η ανελλιπής προσπάθεια όλων των ανθρώπων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων που πλαισιώνουν κάθε χρόνο από την σύλληψη της ιδέας την διοργάνωση, έως και σήμερα,  και η αγάπη τους για το σκάκι, σε συνδυασμό με των ακούραστων ανθρώπων της Παλαιόχωρας, που την αγκάλιασαν όλα αυτά τα χρόνια και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τη στηρίξουν, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας, απέδωσαν καρπούς και έφεραν το τουρνουά σε μια θέση που δίκαια του αξίζει, στις καρδιές όλων των μικρών και μεγάλων σκακιστών που ανυπομονούν (όπως γράφουν) να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί εκεί !

 Άσπρα και μαύρα τετράγωνα σμίγουν κυριολεκτικά και μεταφορικά και το φωτεινό καλοκαίρι στην νοτιότερη άκρη της Κρήτης, μιας και οι παίκτες που θα επισκεφτούν την Παλαιόχωρα, ξεκινούν το ταξίδι τους από 4 διαφορετικούς ηπείρους! Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, 29! διαφορετικές χώρες εκπροσωπούνται στο φεστιβάλ του αθλητισμού και τις φιλίας, χώρες κοντινές και μακρινές όπως - Τσεχία, Ρωσία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, αλλά και - Χιλή, ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα και Μαδαγασκάρη (οι οποίες συμμετέχουν για πρώτη φορά)!

Σκακιστές από 5 έως 75 ετών θα σφίξουν τα χέρια τους πάνω από τη σκακιέρα, τα νεαρά πολύ υποσχόμενα ταλέντα της πόλης μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα θα αναμετρηθούν με τα μεγαλύτερα ονόματα του σκακιστικού χώρου, που δήλωσαν και φέτος δυναμικό παρόν, εντυπωσιάζοντας με την παρουσία των τιτλούχων σκακιστών - 42 σε αριθμό ρεκόρ φέτος - από τους οποίους οι 20 φέρουν τον ανώτερο τίτλο του GM (Grand Master)! 

Δίπλα στα μεγάλα ονόματα από το διεθνή χώρο και στους δύο Πρωταθλητές Ελλάδας Ανδρών, Χρίστος Μπανίκας και Στέλιος Χαλκιάς, θα αγωνιστούν σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές των Νεανικών κατηγοριών, αλλά και οι μικροί σκακιστές της πόλης μας, που θα έχουν τη δυνατότητα να τους γνωρίσουν από κοντά και να αναμετρηθούν μαζί τους.

Το σκακιστικό τουρνουά φέτος θα ανοίξει αυλαία στις 19 Ιουλίου, και για μια εβδομάδα, έως και τις 26 Ιουλίου η Παλαιόχωρα θα μετατραπεί στην καρδιά όπου θα χτυπάει ο παλμός της Σκακιστικής ζωής, των ανατροπών, των εκπλήξεων, της ομορφιάς που μπορεί να προσφέρει το σκάκι και ο αθλητισμός γενικότερα.

Παρτίδες θα κερδιστούν και παρτίδες θα χαθούν,  αλλά όλοι θα φύγουν κερδισμένοι, γιατί η συμμετοχή είναι αυτή που μετράει. 

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.