Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη και για τέταρτη ημέρα, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 32 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη συνοικία της πόλης.

20.45  *Προσέλευση Κοινού
21.00  *Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στη νεολαία μας καθώς επίσης και στα επιμορφωτικά προγράμματα παραδοσιακής Μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακών χορών που λειτούργησαν την περίοδο 2016-2017 στον Πολιτιστικό Σύλλογό μας με μεγάλη επιτυχία. 
*Θα εμφανισθούν κατά σειρά παρουσίασης:
*Tα τμήματα  κιθάρας. 

*Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων Λύρας και Μαντολίνου.

*Η επόμενη παρουσίαση θα είναι τα τμήματα παραδοσιακών χορών.

*Αμέσως μετά, όπως έχει καθιερωθεί 32 συνεχή χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18.
Επίσης θα επιδοθούν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και τους 10 πρώτους του Λυκείου, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας κον Κ. Μπαντουβά, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά,  όπως έχει καθιερωθεί συνεχώς τα τελευταία 25 χρόνια


*Τέλος θα τιμηθούν τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (όπως αθλητικούς-μουσικούς-κοινωνικούς-μαθητικούς-εργασιακούς κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης. Συγκεκριμένα θα γίνει η βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή, που απέσπασε το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα KickBoxing που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας πριν μερικούς μήνες.

*Στη συνέχεια η εξαιρετική νεανική χορευτική ομάδα του Βασίλη και του Γιώργου Κουντούρη, τιμούν τα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» μας, με την εθελοντική παρουσία τους. Θα παρουσιάσουν με την έμφυτη δεξιοτεχνία και αυθόρμητη λεβεντιά που τους διακρίνει, κρητικούς παραδοσιακούς χορούς κάθε εποχής και περιοχής, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. 

Το χορευτικό του Β. και Γ. Κουντούρη, θα το συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα του γνωστού καλλιτέχνη και μουσικοδιδασκάλου της Κρητικής μουσικής και κατοίκου της περιοχής μας κου Ελευθ. Ψαράκη, μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες του, ευγενικά προσφερθέντες, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

*Η βραδιά θα κλείσει με γνήσια Κρητική μουσική, για όσες και όσους θέλουν να χορέψουν και να διασκεδάσουν, προσφορά του μουσικοδιδασκάλου Ελευθερίου Ψαράκη μετά των συνεργατών του.

*Κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, θα επιδοθούν από τους υπεύθυνους των επιμορφωτικών τμημάτων Αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος, παραδοσιακών χορών, παραδοσιακών οργάνων λύρας και μαντολίνου, κιθάρας, Πληροφορικής, κοπτικής/ραπτικής, Αγγλικών, Μελισσοκομίας και ψυχοσυναισθηματικής υγείας, οι  βεβαιώσεων παρακολούθησης  όσων τακτικά συμμετείχαν στα  επιμορφωτικά προγράμματά μας της περιόδου 2016-2017, τα οποία οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Θα λειτουργεί και σήμερα έκθεσης, με πολύ ενδιαφέροντα έργα εκείνων που συμμετείχαν στα φετινά επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας: ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ και  ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ. 

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Παρασκευή 21/7/2017, από τις 8-9μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της εκκλησίας μας.
Στην ίδια αίθουσα, τις ίδιες μέρες και ώρες, θα παραλαμβάνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται ψυγείο, για όσους επιθυμούν να στηρίξουν συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας.