Παρέταξαν τις άμαξες κατά μήκος της οδού Κυδωνίας έξω από το δημαρχείο Χανίων με σκοπό στη συνέχεια να τις λύσουν από τα άλογα και να τα μεταφέρουν στον αίθριο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου.

Η οδός Κυδωνίας έξω από το δημαρχείο γέμισε κατά μήκος του δρόμου άμαξες.

Η κίνηση αυτή των αμαξάδων ήρθε ως αποτέλεσμα του ούτως ή άλλως διαφαινόμενου ναυαγίου της συνάντησης που είχαν το πρωί με τον αντιδήμαρχο Χανίων και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Βλαχάκη.

Σύσσωμοι οι αμαξάδες άφησαν τα ζωήλατα έξω από το δημαρχείο στο οποίο και θα παραμείνουν όπως είπαν μέχρι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια να εκθέσουν και στο σώμα το πρόβλημά τους με την αλλαγή του ωραρίου.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του εκπροσώπου των αμαξάδων, του νομικού εκπροσώπου τους, Γιάννη Ντερμανάκη και του αντιδημάρχου Χανίων, δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. 

 

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υποστήριξε πως υπάρχουν αποφάσεις δυο για όριο κυκλοφορίας των ζωήλατων μέχρι τις 19.30 και πρότεινε να χρησιμοποιούν οι αμαξάδες ως αφετηρία την πλατεία Κατεχάκη μετά τις 19.30 και η βόλτα τους να γίνεται στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το Νεώριο του Μόρο και από εκεί να βγαίνουν στο Κουμ Καπί.

 

Οι αμαξάδες επέμειναν ότι  θα προχωρήσουν βάσει της απόφασης του Μαρτίου που ορίζει ρητά όπως είπαν το ωράριο μέχρι τις 21.00 ενώ τόνισαν ότι θα αφήσουν τις άμαξες έξω από το δημαρχείο και τα άλογα μέσα στο υπαίθριο του δήμου.

 

“Αν τα Χανιά έχουν τόσο πολύ εκπέσει ως τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αναγκάζονται αυτά τα απλά, αυτονόητα ζητήματα να τα κάνουμε αδιανόητα, δεν αξίζει σε αυτή την πόλη” δήλωσε ο δικηγόρος των αμαξάδων, Γιάννης Ντερμανάκης που τόνισε πως ο δήμος από την πλεύρα του θα μπορούσε με μια απλή αίτηση νέας τροποποιητικής εισήγησης να λύσει το πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook